Ремонт на баня, аксесоари за баня, обзавеждане и декорация, осветление

Днес ще ви покажем финала на ремонта в дома на д-р Томов. Жилището може да разкаже много за характера и вкуса на своя собственик. Баня Аутлет

Баня Аутлет

Когато искате да обзаведете вашата баня с модерни мебели и санитарно оборудване, може да го направите и с дизайнерски серии, но на половин цена. Аутлет пазаруването вече печели все повече привърженици и у нас.

 

Баня АУТЛЕТ за банята като концепция е магазин, който предлага продукти за обзаваждане на баня с голямо на единични бройки от серии излезли от производство, мострени експонати или нискооборотни изделия. Предлагат се и най-новите колекции на водещи български производители.

Вграден смесител

Вграден смесител

Смесителя има превключвател, който опеделя посоката на водата – към елегантната душ пита, която монтирахме направо към стената или към малкия душ, до вградения смесител.

 

Керамичните механизми на смесителите продължава да се усъвършенства в полза на тяхната икономичност, дълготрайност и комфорт при ползване.  

 

Всички декоративни елементи в банята са от една серия с красив и изчистен дизайн.

Мивката е със заоблени форми, разположена близо до вратата за максимално удобство.

Антибактериални гипскартонени плоскости за баня

Антибактериални гипскартонени плоскости за баня

Още едно оръжие в борбата срещу мухъла и плесените в банята са новите антибактериални гипскартонени  плоскости, покрити със стъклен воал. 

Системата се допълва с антибактериална фугираща смес и самозалепваща се лента.

Новите плоскости са допълнително обработени и не се нуждаят от хидроизолиране.

 

За дугите части на банята, където сме направили традиционната хоросанова мазилка, ще използваме двукомпонентна хидроизолираща смес. В ъглите ще положим и специалната гумирана лента.

Така стените са защитени от проникване на влага и съответно от образуване на мухъл и плесен. 

Проект

Проект

Всеки ремонт започва с идейния проект. За да можем да кажем, че сме го реализирали, трябва да сме изпълнили точно всички технически чертежи.

За препоръчване е винаги да се избира най-простичкия вариант при обзавеждане и декорация. Инсталирането става по-бързо и лесно, а когато нещо вече е омръзнало на домакина, също толкова лесно може да бъде подменено, при това с малко средства.

Добре е да има достатъчно предвидено място за съхранение на всякакви вещи и аксесоари. Наличието на много шкафове или килер допринасят за ефикасното и бързо подреждане! А и всичко необходимо може лесно да бъде открито, когато е необходимо.

 

/Кухня –/проект плочки, лепене на плочки, боядисване, мебели монтаж//

Да започнем от кухнята Тук преобладаващите цветове са светли и земни тонове. 

 

Гранитогресът е в два цвята. Основните плочки са в светло бежов, а акцентните линии са в тъмно кафяв земен цвят. 

 

Едни и  същи плочки използвахме за антрето и кухнята – така линиите започващи от едното помещение преминават към другото без прекъсване.

 

Стените боядисахме с интериорна боя в същата цветова гама. 

Кухненските шкафове, изпълнени с МДФ, покрит с естесвен дъбов фурнир с хоризонтален фладер за долните шкафове, лак за горните и  термоустойчив плот с дебелина 4 см, са удобно разположени от двете страни за максималко уползотворяване на пространството. 

 

В шкафовете са вградени множество механизми за удобство при експлоатацията.

Светлият цвят на горния ред разчупва визията на кухнята и следва актуалните тенденции.

Кухнята е проектирана за осигуряване максималното удобство на домакините.

Уредите са подбрани внимателно, за да се интегрират перфектно в цялостния изглед на кухнята.

 

Масата и  столовете, също са изработени по поръчка от масивно дърво и байцвани в цвят, който се доближава максимално до цвета на другите мебели.

 

Осветление освен под шкафовете има и централно над масата и дискретен аплик за по-нежна светлина при гледнане на телевизия.

Вградено тоалетно казанче

Вградено тоалетно казанче

Съвременните хигиенни изисквания към банята налагат все по-широка употреба на структури за вграждане. Вграденото казанче и висящата тоалетна са лесни и удобни за поддръжка, а изчистеният дизайн се вписва идеално в представата за модерна баня.

 

Независимо от големината и формата на банята, с многообразието от структури за вграждане, които се предлагат на пазара, възможностите за оформление и дизайн на Вашата нова баня се разширяват.

В комплектите на структурите се включва полипропиленово казанче, стоманена конструкция, механизъм, бутон, всички свързващи водопроводни елементи и крепителни детайли. 

Всички са с двустепенни механизми, които могат да се настройват.

 

На дълготраен резултат в банята може да разчитате само ако използвате качествени материали. 

Системните решения на доказани производители ще ви гарантират и качеството, което бихте искали да постигнете.

Аксесоари за баня с лепене

Аксесоари за баня с лепене

Огледалото с елегантно осветително тяло над него още повече разширяват пространството.

 

В тази баня има и малък прозорец, но за още по-добро проветрение сме монтирали и вентилатор с клапа, която се отваря при включването на вентилатора и се затваря, когото той не е включен. Така се предотвратява влизането на неприятни миризми  през общия отдушник. 

Това, от което се нуждае една баня за да бъде напълно завършена са  аксесоарите.

 

Най-голямото предимство на елегантните немски аксесоари, които монтирахме, е че те могат да бъдат местени без да остават следи по плочките. 

Тайната е в лепилото, с което се монтират. 

Аксесоарите могат да бъдат успешно залепени както върху керамика, така и върху стъкло, дърво или циментова основа.

 

Разпределение

Разпределение

А сега продължаваме и с другите стаи, предназначени за почивка.

В първоначалния вариант, жилището имаше едно помещение за дневна с портално преграждане по средата.

Ние решихме, за по-голямо удобство при ползване, да разделим това помещение и да отделим една малка стая за кабинет или детска в последствие.

 

Разделянето на помещението направихме с керамични тухли. Те осигуряват достатъчна шумоизолация за самостоятелност на помещенията. 

 

Холът е разработен като самостоятелно помещение в кафяво – бежавите цветове.Това води до топлина и мекота. Цветните акценти са в дамаските , които лесно могат да се сменят и с минимум средства и усилие за да се получи нов интериор. В това помещение сме разположили мебелите така , че се създава впечатление за простор, но не лишихме домакинът от необходимостта да разположи книгите си в библиотеката зад вратата и телевизор на елегантен шкаф.

 

Пердетата в същите земни тонове допълват спокойствието, което излъчва обзавеждането.

Тук за отопление и охлаждане монтирахме инверторен климатик с елегантно и безшумно вътрешно тяло. 

 

Другата стая за сега проектирана да изпълнява функцията на кабинет и стая за гости  в бъдеще лесно с допълване на цветни петна  и триизмерни детски фантазии ще се превърне в детска стая.  

 

Гардероб разположен в нишата зад вратата с плъзгащи се врати и функционално разпределение осигурява достатъчно обем за съхранение. 

 

Мебелите са изработени от плоскости от дървесни частици, които придават уникално излъчване и съвремен дизайн на всяка мебел.

 

Отоплението в тази стая е с дискретен конвекторен радиатор, разположен под прозореца.

 

Плочки за баня

Плочки за баня

Плочките са всъщност първата преграда за водата. Но те имат и друга много важна функция – те създават настроението в банята.

Гладката и огледална повърхност на керамичните покрития на стената визуално разширяват помещението.

 

Полираните плочки гранитогрес са особено подходящи за ползване в затворени помещения, съчетани с ефектно осветление. Така могат да се подчертаят предимствата на гранитогресните плочки и да се разкрие целият разкошен блясък, ефирност и луксозност, които придават на нашия дом или офис.

 

Отличаващо предимство на полираните плочки гранитогрес е лесната им поддръжка, тъй като не задържат мръсотии или не позволяват абсорбиране на течности и влага. 

Разнообразието от цветове и нюанси, фигури и щрихи на декоративните плочки и фризовете, позволява те да се прилагат широко в съвременния дизайн, като правят осъществими всички идеи и предпочитания. 

Красивите елементи на фризовете, поставени вертикално, подчертават определени зони в банята.

Обзавеждане и декорация

Обзавеждане и декорация

За спалнята избрахме дървесен декор за мебелите.

Мебелите са разпорожени с чудесна комбинация от комфорт и модерен дизайн.

Леглото е с големи размери и мек удобен пенолатексов матрак.

 

Гардеробът е в нишата зад вратата. Така тази по принцип огромна по размери мебел почти не се забелязва.

Вратите, които се плъзгат безшумно само с леко докосване, откриват удобно разпределение на двете отделения.

 

Пердето с нежни цветя внася спокойствие и уют в спалнята. 

Зад него е разположен безшумния конвектор, за отопление през зимата.

Пастелните цветове и чисти минималистични линии в обзавеждането предполагат много по-лесна поддръжка, докато богатата декорация, тежки завеси и всякакви аксесоари от типа “прахосъбирачки” ще изискват повече време и усилия дори и само за почистването от прах.

Осветление

Осветление

Осветлението е важна част от обзавеждането. Четене на книги, готвене или просто излежаване върху дивана – за всичко си има подходящо осветление.

Светодиодното осветление е несъмнено най-голямата промяна, на която осветителната индустрия е свидетел след изобретяването на електрическите източници на светлина.

Във всички стаи декоративните тавани са предвидени и за скрито осветление и луни.

 

Така светлината се спуска по пердето и го осветява с нежна светлина.

Във всяка стая е предвидено и централно осветление. 

 

В антрето луничките осветяват пространството и водят към дневната. Така още по-добре се подчертава ходовата линия. 

В банята луните са вградени в окачения таван, а специално над огледалото е монтирана и допълнителна влагоустойчива лампа.

В дневната има изобилие от възможности за различно оветяване на помещението – освен централното осветление с два аплика на стените, луните и скритото осветление създават приятна атмосфера за разговори или гледане на телевизия.