Обзавеждане на кухня

Когато говорим за кухненски мебели и шкафове, отново на преден план изпъква удобството. Кухненските шкафове трябва да са проектирани така, че предоставят функционална среда и свобода на движение. Това улеснява домакинята при работа и същевременно спомага за поддържането на реда в кухнята. Окачен таван в кухнята

Окачен таван в кухнята

Гипсовите стоителни материали не поставят никакви граници пред вашата фантазия – като се започне от разпределението  и се стигне до формата и оформянето на повърхностите.

 

Обработката на гипскартона е стандартна. За фугирането и шпакловането на гипскартонените плоскости се използва специална фугираща смес. Тя е разработена за фугиране и шпакловане на гипскартонени плоскости и осигурява идеална повърхност, без да се напукване при спазване на указанията за работа.

 

Окачените тавани дават възможност за вграждане на луни и скрито осветление. Играта със светлината може да промени вашето настроение – от меланхолично към по-ведро и оптимистично. 

Сега вече осветлението в стаята не е само и единствено във владение на централно разположеният полилей.

 

И всичко това е възможно благодарение на сухото строителство, което позволява създаването на красиви и модерни решения за тавани, което рефлектира и върху концепцията за осветление на помещенията. 

Чрез окачен таван в кухнята – на едно или няколко нива, с вградено осветление дневната може да се сдобие със свое собствено звучене. 

Обзавеждане на кухня

Обзавеждане на кухня

Кухнята, която монтираме е изработена от МДФ ламинирани плоскости с едностранно гланцово лаково покритие цвят Пурпурен виолет и бяло. 

Кухнята със силни цветове и акценти добре изразява характера на собственика си.

 

Динамиката на съвременния начин на живот налага и промяна в концепцията за дизайн на кухненското оборудване.

В отговор на новите изисквания, производителите  предлагат нови и иновативни материали, които улесняват поддръжката на мебелите.

 

Кухнята вече е част от едно многофункционално помещение, което включва и дневна и трапезария и затова дизайнът и цветовите решения са от съществено значение за общото звучене на дома.

Полиран гранитогрес

Полиран гранитогрес

Когато избираме гранитогрес сме поставени пред решението какъв тип материал да вземем, с полирана или матирана повърхност. Често си задаваме и въпроса защо?

Нека кажем няколко думи за полирания гранитогрес. Понякога гранитогреси с гладка повърхност са наричани „полирани“, което не е съвсем вярно. Има само два начина един гранитогрес да е полиран. Първият е машинното полиране. То става след окончателното оформяне на плочата и само така се получава качествена полировка. Но този начин оскъпява плочата. Другият вариант  е химическото полиране – това е „изобретение” най-вече на някои китайски производители. Този гранитогрес изглежда добре, но е възможно след време при обработка с някои химикали, дори и при обикновено чистене с химически  препарат да помътнее и да загуби от  блясъка си. 

 

Основните предимства на полирания гранитогрес в кухнята е, че той е много лесен за почистване, създава усещане за дълбочина и простор на помещението. 

В сравнение с матирания гранитогрес, полираният  е по- малко износоустойчив от гледна точка на глазираната си част, но и двата материала са изключително здрави.

Монтаж на кухненски шкафове

Монтаж на кухненски шкафове

Монтажът на кухненските шкафове е толкова важен, колкото и тяхното проектиране и производство.

Професионалният монтаж на кухни изисква задълбочени познания и богат опит и спазване на определена последователност и точност при всеки един модул.

Кухните са едно от помещенията у дома, където е особено важно всичко да бъде добре измерено, точно проектирано и изпълнено. 

Вече наложилото се архитектурно обединение на дневна и кухня в едно помещение, изисква и по-различен подход при изпълнението на кухненските шкафове.

В съвременните кухни, обединени с дневните, почти всички уреди са вградени. 

 

Така тези уреди стават част от постоянното обзавеждане и оказват влияние върху цялостната визия на помещението. Това е техния голям плюс - те остават почти незабележими и Ви дават шанс да обърнете внимание на останалите мебели.

Добре е да знаете, че две кухни, които на външен вид изглеждат абсолютно еднакво, могат да бъдат с разлика в цената заради механизмите и материалите, които са вложени в тях. Това е така поради екстрите, които предлагат някои механизми, например за тихо и безшумно затваряне, за плавно отваряне и изтегляне на чекмеджетата и други удобства, които обаче оскъпяват кухнята. 

Кухненски шкафове

Кухненски шкафове

Когато говорим за кухненски мебели и шкафове, отново на преден план изпъква удобството. Кухненските шкафове трябва да са проектирани така, че предоставят функционална среда и свобода на движение. Това улеснява домакинята при работа и същевременно спомага за поддържането на реда в кухнята. 

 

Проектирането на кухненските шкафове  трябва напълно да съответсва на навиците на този, който ще прекарва най-много време в приготвянето на храната.  

При проектирането всеки ъгъл може да бъде добре оползотворен и точно в това се крие майсторството при обзавеждането на която и да е част от жилището.

Същевременно има и определени изисквания за максимално удобство при готвене и сервиране.