Rigips Rigiterm - композитни плоскости за вътрешна топлоизолация

Днес ще ви покажем плоскости за вътрешна топлоизолация Rigips RigitermДнес ще ви покажем плоскости за вътрешна топлоизолация Rigips Rigiterm. Плоскостите представляват композитни панели от EPS и гипскартон. С тях постигате две цели едновременно - първо, топлоизолация на жилището и второ, идеални повърхности на стените след монтаж на панелите.

За лепене на плоскостите се използва същото гипсово лепило, с което се лепи гипскартон. Процесът на монтаж много прилича на лепенето на гипскартон или т.нар. суха мазилка. Важно е гипсовото лепило да бъде добре разбъркано, без бучки.

Лепилото се нанася в непрекъснати ивици по краищата на плоскостите и на топки в средата. Ще ви покажем как се оформят външни ъгли с плоскостите Rigiterm. Предварително се изрязва ивица с дебелината на панела.

За монтажа на плоскостите Rigiterm не са ви необходими специализирани инструменти. Плоскостите са с размери 1.20м на 2.60м. При залепване на топлоизолационните плоскости се оставя известно разтояние от пода, за да се оствят отвори за нормално и бързо изсъхване на гипсовото лепило. След залепване, плочите се нивелират.