Обединяване на кухня и дневна, разширяване на банята, обособяване на гардеробна

Обединяване на кухнята с дневната. Зидане на стени с керамични тухли. Как да постигнем добра звукоизолация?Предценяване на мащаба на ремонта

Предценяване на мащаба на ремонта

Ремонтните работи в старите жилища са доста сложен и продължителен процес. Първоначалните кадри, които ви показваме при всеки ремонт, са красноречиво доказателство за това.
Още при самия оглед трябва да се прецени мащаба на работата –  за подмяната на инсталациите, за изравняването на стените, за изграждането на нови стени, за премахването на старите настилки и полагането на нови, подмяната на радиаторите и куп други дейности, за които дори не подозирате.

Къртене и разчистване

Къртене и разчистване

А след разчистването и премахването на всичко ненужно, според одобрения идеен проект, могат по-точно да се планират всички строително монтажни работи.
Освен това, в разчистеното пространство още по-добре могат да се видят кривите стени, които неминуемо се нуждаят от изправяне.
Много често, обитавайки едно жилище, се замисляме достатъчно функционално ли е разпределението на помещенията в него. И когато сме усетили неудобството и възможността, то да се превърне  в по-удобно пък и някак си с повече помещения пространсво, започваме да планираме ремонт.

Проект на ремонта

Проект на ремонта

Ето как ще изглежда след ремонта това жилище.
При разработването на новия идеен проект, задачата бе да направим една функционална баня и по-добро разпределение, като запазим двете спални.
За да увеличим банята ще преместим едната стена и така ще осигурим място за душкабина, а от към коридора и за шкаф.

Ще обединим тъмната част на дневната с едната стая. А с една допълнителна стена ще отделим пространсво за гардеробна.
В голямото помещение предназначено за кухня и дневна ще изправим всички чупки на стените. В тъмната част ще разположим кухнята а в по-светлата меката мебел.
Ще обособим две отделни стаи за спални.

Избор на дограма

Избор на дограма

Когато избирате дограма – всичко е от значение – и профилите,  и обкова, и стъклопакетите, и цвета.
Всеки детаил се отразява и на цената. Но потребителите вече все по-активно се интересуват и се информират преди да направят своя избор. Затова и ние се стремим да ви предоставяме все повече и по-подробна информация.

Ролетни комарници

Ролетни комарници

Ролетните комарници са изработени от алуминиеви профили. Мрежата е от фибро стъкло и почти не се забелязва при поглед отвътре навън.
Специален механизъм позволява плавно движение при прибирането на мрежата.

Зидане на вътрешна преградна стена

Зидане на вътрешна преградна стена

Преминаваме към втората задача — изграждането на вътрешната стена между дневната и едната спалня. За зидането й избираме материал, който да осигури добра шумоизолация между двете помещения. Минималните нива на шумоизолация в жилищните сгради се определят от специална наредба.

Измазване на стените

Измазване на стените

Следва измазване не само на новата, но и на всички стени в жилището. За съжаление единствената стена, която е равна и права е нашата нова стена. Всички други са с отклонение от около 5-6 см при пода и тавана. Не подминаваме и факта, че са прокарани и нови електро и ВиК инсталации. Това наложи измазването на всички стени с гипсова мазилка.

Довършителни работи

Довършителни работи

Преди да се заемем с измазването на всички стени в апартамента, иззидахме нова стена с подобрена звукоизолация между дневната и едната спалня.
Обособихме и гардеробна с достатъчно място за съхранение до другата спалня.
Положихме и тъбния път за климатиците. Така дебелите тръби ще останат под мазилката и окачения таван.

Монтирахме и нови радиатори. Новите алуминиевите радиатори ще осигурят по-добро отопление от старите. Aлуминиевите радиатори са с висока енергийна ефективност модерен дизайн и много високо качество. Освен това са и с гаранция от 10 години. С ниското съдържание на вода и отлична топлинна ефективност, алуминиевите радиатори са идеалното решение за инсталации, които са предназначени за свеждане на ползваната енергия до минимум.
Прокарани са всички кабели на новата електрическа инсталация. На някои места са вкопани в стените, но за да скрием тези, които минават по тавана ще трябва да направим окачен таван. Но това малко по-късно.

Дограма с различен цвят отвън и отвътре

Дограма с различен цвят отвън и отвътре

Това, което за нас беше важно е възможността за допълнителен монтаж на бели алуминиеви капачки от външната страна на дограмата, за да запазим общия изглед на фасадата.
Тези декоративни капачки се монтират в заводски условия. От вътрешната страна профилът остава с дървесен цвят. Това, разбира се оскъпява крайният продукт, но запазва визията на фасадата.

Системата е 5-камерна с гумено уплътнение, която съчетава отлични топлоизолационни показатели с минимални видими ширини на профилите. Допълнително осигурихме бели алуминиеви капачки от външната страна на дограмата, за да запазим общия изглед на фасадата.

От вътрешната страна профилът остава с дървесен цвят.