Обзавеждане на кухнята, монтаж на параван в банята, подово отопление

Правилното разпределение на мебелите в кухнята. Монтирахме стъклен параван за баня. Поставихме подово отопление под плочките.Обзавеждане на кухнята

Обзавеждане на кухнята

И ако за банята може да чуете определението красива и удобна, то ключовата дума при ремонт на кухня е функционалност. Дали защото се стреми да нахрани семейството си по-здравословно или защото храненето вкъщи е по-евтино, българската жена прекарва доста време в кухнята, приготвяки храната за своите близки.
При проектиране на кухнята има основни изисквания за правилно разположение на различните зони, свързани с последователността на процесите при приготвянето на храната.

В днешния ремонт ще видите

В днешния ремонт ще видите

Днес в предаването ще може да проследите и финала на ремонта.
Ще залепим плочките в банята, ще монтираме паравана за душкабината и ще обзаведем банята със санитарно оборудване. Ще положим настилките на пода, ще монтираме кухнята, климатиците и ще ви покажем крайния резултат.

Лепене на плочки върху подово отопление

Лепене на плочки върху подово отопление

Много пъти сме говорили за различните керамични подови покрития и за различните видове лепила. Характеристиката на покритията и на основата определят и вида на лепилото, което е най-подходящо за лепенето на плочките. Съобразявайте се с това, когато купувате лепило за плочките или пък следете какво е лепилото, което вашите майстори са доставили.


На нашия обект ние монтирахме и подово отопление. Това завишава изискванията към лепилото за плочки.

Ремонт на банята

Ремонт на банята

Предизвикателствата бяха много в този ремонт, а банята беше едно от големите.
Банята беше едно малко и доста нефункционално пространство. Тръбите бяха навсякъде, мивката зад вратата.


Не беше лесно – нито проектирането, нито изпълнението на проекта. В тази стара кооперация непрекъснато изникваха някакви непредвидени ситуации – с водопровода, със съседите, със парното.

И всичко това сега е скрито зад плочките. Не само че не се виждат никъде водопроводни и канализационни тръби, но всичко е разположено така, че да е максимално удобно. А дори сме осигурили място и за душ кабина. Увеличихме малко пространството за банята, като изправихме една от стените. Така хем имеме душкабина за изолиране на директното мокрене, хем и стената в стаята няма чупки, и там спокойно ще може да се разположи гардероб.


Мивката е разположена веднага до вратата, която спокойно се отваря навътре.
Вградена структура с висяща тоалетна чиния допълват удобството и практичното разположение на оборудването. Душкабината е проектирана и изпълнена така, че дори има възможност за монтиране и на душ пита, която да допълва удоволствието от къпането в душ кабината.
Плочките са в неутрални земни цветове, като гърба на душкабината е решен с плочки имитиращи ефектно стъклокерамика.

Монтаж на параван в банята

Монтаж на параван в банята

А сега се връщаме отново в банята, за да монтираме стъклените врати на паравана.

Най-големия проблем са тръбите под плочките и ако не знаете откъде точно минават те, могат да бъдат пробити и да се започне ремонт почти отначало.