Ремонт на баня - видове бани, важни етапи, обзавеждане на банята

Днес ще ви покажем една нова Мисия Баня. Ще направим банята на едно ново жилище, което е на шпакловка и замазка. Това е нашата първа Мисия баня и преди да ви покажем ремонта ще ви дадем някои идеи как да използвате малките пространства.Съвети за банята

Съвети за банята

Пред каквито и предизвикателства да ви поставя вашата баня, винаги може да намерите решение, с което да постигнете максимума от вашето пространство и да изразите вашето усещане за дизайн.
Сложете душ кабина вместо вана, за да използвате максимално ъгълa на банята. Заоблените ъгли и плъзгащите врати на някои модели душкабини оптимизират пространството с много място за свободно движение под душа.
Използването на ъглите в малките помещения освобождава ценно пространство. Така се осигурява свободно движение в центъра на помещението, което от своя страна, осигурява лесен достъп до всички функционални продукти в банята.

Направете банята си подредена и уютна като намерите място за козметиката.
Компактните тоалетни шкафове могат да приберат вашите принадлежности и да създадат усещане за пространство. Така си осигурявате достатъчно място за съхранение, без да доминират шкафовете в банята ви.

А за да пестите вода и енергия използвайте модели с класически аератор, които са оборудвани с Click механизъм. Този механизъм  позволява намаление  на потреблението на вода с 50% и  ефективно контролира на нейния разход.

Видове бани

Видове бани

Не съществува такова понятие като стандартна баня. Баните варират от малки бани за гости, до огромни бани към спалните.

Но общото между тях е фактът, че едно стилно  и интелигентно използване на пространството ще подсили тяхната визуална привлекателност  и ще превърне използването им в радостно  изживяване.

Виждате няколко възможни конфигурации, които да ви подскажат за възможните решения.

Банята на нашите участници

Банята на нашите участници

Всяка баня, независимо дали е малка или голяма, трябва да бъде красиво използвано пространство. С интелигентно дизайнерско решение, дори най-малките тоалетни и бани или такива под стълбище, могат да бъдат удобни за ползване. Ideal Standard предлага красиви мебели, спестяващи пространство и функциониращи хармонично - за да можете да създадете вашата баня, в която се движите свободно, независимо от размера й.
Банята е не само функционално, но и жизнено пространство. Тя е много повече от място за измиване на зъбите. Тя е място за релакс, разкрасяване, освежаване и зареждане с енергия.

Банята не е много голяма. По-скоро бихме я определили като малка със своите 3 кв. М. Това е единственото мокро помещение в апартамента. Затова трябва да намерим подходящо място  и за тоалетната.
За да спестим място сме предвидили да вградим структурата за тоалетната в нишата, която съществува вече в помещението.
Срещу тоалетната ще бъде душа, а най-близо до вратата – мивката.
Предвидили сме и два шкафа за да осигурим и някакъв обем за съхранение на най-необходимото в банята.

Лепене на плочки в банята

Лепене на плочки в банята

Добрият и дълготраен резултат се постига с качествени материали и спазване на технологията и последователността в работния процес.
Всеки един етап от работата при лепене на плочки е брънка от веригата на задължителни операции, които ви гарантират една красива баня, без мухъл, без петна по стените и с красиви и чисти фуги.
Крайното покритие разбира се е важно, но за да се радвате дълго време на добре изглеждаща баня, трябва всички етапи от работата да отговарят на изискванията на производители на продукти за лепене на плочки.
И като казваме лепене на плочки, не разбираме само лепило. Продуктите действат в система и имат идеална съвместимост по-между си.

Обзавеждане на банята

Обзавеждане на банята

За обзавеждането избрахме компактна тоалетна чиния с бидетна арматура.
Това е едно добро решение за малките бани, тъй като спестява монтирането отделно на биде. Тоалетната чиния е окачена, а структурата на казанчето е вградена – за лесна подръжка и хигиена в банята.
Бидетната арматура се захранва от вграден смесител, удобно разположен от едната страна на тоалетната.
Мивката е вградена във шкаф, изработен от ПВЦ. Шкафовете за баня могат да бъдат изработени от различни материали. За малките бани се препоръчват шкафове от PVC материал. Производствената база на фирмата производител е разположена в град Плевен. Чрез своя бранд "Бани и Кухни" тя предлага цялостни решения за баня - мебели, умивалници, смесители и санитарна керамика  с гаранция за високо качество и дългогодишна употреба.

Материалът, от който се произвеждат мебелите за баня, се отличава с особена твърдост, не поддържа горенето и е с UV покритие. Мебелите, изработени от Бани и Кухни са с матово PVC покритие и кантирани елементи.
Материалът не се боядисва, а страниците се кантират както се кантират кухненските мебели. При този клас мебели се постига ниска цена.  Покритието при този клас мебели не пожълтява и много трудно могат да бъдат надраскани при нормална експлоатация.
Мебелите, произвеждани с марката Бани и кухни могат да бъдат с акрилно лаково покритие и фрезовани елементи. Този клас мебели се характеризира с акрилно покритие на детайлите, като акрилната боя се тонира с цвета на керамичната мивка. Като резултат се получава мебел, при който почти няма разликата в цвета на шкафа и мивката. Акрилно боядисаните мебели на допир наподобяват мебели от MDF. Мебелите могат да се оцветяват и в цветове по RAL, което оскъпява минимално изделието.