Вътрешна топлоизолация срещу мухъл, подова замазка с XPS, окачен таван с вата

Как да решим проблема с мухъла и плесените в нашето жилище? Коя е причината за появата на тези продукти и един от начините за премахване й. Продукт, произведен от естевени материали ни помага в борбата с мухъла.Борба с мухъла

Борба с мухъла

В ремонта, който престои имаме две основни задачи. Първата е да елиминираме образуването на мухъл в кухненския бокс.
Спорите от плесени или мухъл се срещат навсякъде, но за да се наблюдава растеж е необходима прекомерна влажност на въздуха в помещението. Тук в кухнята, където се готви, неминуемо се образува влага. Особено през зимните дни, когато и прозорците се отварят по-рядко.

Вътрешна топлоизолация с Multipor

Вътрешна топлоизолация с Multipor

Нека сега проследим и монтирането на плочите на нашия обект. Ще изолираме едната външна стена и тавана.

Една година след изолацията с Multipor

Една година след изолацията с Multipor

След полагането на изолацията на стените и тавана и една зима  след  ремонта по стените на кухнята, която ремонтирахме няма мухъл. Това означава, че няма конденз по стените. А това е така, защото температурата на стената от вътрешната страна не се различава драстично от температурата на въздуха в помещението.

Циментова замазка с XPS

Циментова замазка с XPS

А сега се пренасяме в дневната, където е премахнат стария паркет и всичко под него. Както се вижда добре, за да изравним нивото с останалата част на жилището ще трябва да запълним около 10-ина сантиметра, а на места и повече.

Окачен таван с каменна вата за изолация

Окачен таван с каменна вата за изолация

И тъй като това е последен етаж, няма да лишим собствениците от възможността за топлоизолация на тавана. Ще монтираме вата, която е с доказани и неоспорими топлоизолационни качества.