Ремонт в стара сграда - идеен проект, къртене, смяна на дограма

Преустроихме кухнята в стара сграда. Изкъртихме плочките и замазката в банята, старите врати и всичко ненужно. Сменихме дограмата с дървена с троен стъклопакет.Идеен проект на ремонта

Идеен проект на ремонта

Апартаментът се състои от спалня, дневна или хол, кухня и баня.
Първото нещо, което прави впечатление на опитното око е, че кухнята, в която се влиза от атрето, се разделя на две части от вратата. Това налага разполагане на уредите покрай двете срещуположни стени. Това не е много удобно и домакинята ще изразходва много енергия движейки се между двете редици от шкафове.

Затова и промените, които предложихме, са свързани главно  кухнята и дневната.
След проверка и конструктивно решение, ще премахнем стената между дневната и кухнята.
Така ще отворим пространството и домакинята няма да се чувства изолирана докато приготвя вечерята. Отвора за вратата откъм коридора ще зазидаме.
В банята ще монтираме вградена структура и окачена тоалетна чиния и ще отделим душовото пространство с стъклена преграда.

Повече за ремонта

Повече за ремонта

Сградата е строена през 60-те или 70-те  години на миналия век и е с характерните здрави мозайки в коридора, и в много от случаите с добро разпределение на стаите. От коридора се влиза в хола, кухнята, банята и спалнята. Всички стаи са самостоятелни, но с не много големи размери.
Пред спалнята има балкон.
Големи прозорци позволяват на светлината да прониква в жилището.
Бнанята е с стандартни размери и познатите ни тръби и водомери, изнесени на разстояние от стените.
Една от задачите ни ще бъде да подменим и радиаторите. Тръбите за тяхното захранване също са разположени пред стените, но ние ще се погрижим и за тях.

Къртене преди ремонта

Къртене преди ремонта

Подготовката на обекта за започване на строително монтажните работи не е лека задача. Това означава да се разчисти всичко ненужо – плочките и замазката в банята, старите врати, мозайката в антрето и банята, плочките в кухнята.
Премахването на замазката в банята откри изгнилите канализационни и   водопроводни тръби.
Премахването на стената между кухнята и хола разшири пространството. На мястото на стената ще монтираме плъзгаща врата, която при нужда може да се затваря и така ще отделя двете помещения.

Смяна на дограма

Смяна на дограма

В кухнята, тък като прозореца бе много близо да стената, а това ще пречи на горните шкафове, разширихме малко стената. Това направихме още преди да се вземат размерите за новата дограма.

Добре е когато някой се грижи ремонтните работи да вървят по план и по график, затова ние продължаваме с дограмата.
На този обект дограмата е дървена с троен стъклопакет.
Съвременната дървена дограма със стъклопакет, е съчетание между качествата на различните дървесини, технологията на обработка, специализираните инпрегнанти, и лакови покрития, стъклопакети с широка гама опции и механизми с различни функции и начини на отваряне.
Дървената дограма се произвежда по модерна технология. В зависимост от дебелината на профилите, те могат да бъдат двуслойно или трислойно слепени. Тази технология при изработката предотвратява  изметването на дървесината с годините.
Дървото е естествен и екологично чист материал.

Основната особеност при изработката на дървените профили е видът на дървения материал. Производителите използват дървесина от иглолистни, широколистни или екзотични дървета.
Предварително дървените профили се грундират и лакират с екологични лакове със специална UV защита.
Дървената дограма е елегантна и създава незаменим уют в помещението, но цената й е по-висока от традиционната ПВЦ дограма.