Сравнение на цената при изграждане на стени

Как да изчислим колко ще ни струва изграждането на нова къща с различните видове тухли и изолации. Как да изберем правилните тухли за най-качествен и най-евтин резултат.А как решаваме с какви материали да градим нашата нова къща? Когато човек строи къща за себе си, строи за цял живот и за поколения напред.
Решението с какви материали да бъде построен този дом е от съществено значение, не само за директната инвестиция, която се прави по време на строителството, но и за комфорта на обитаване и разходите по подръжка през годините на експлоатация на този дом.

Основна информация за тази инвестиция може да получите от  разработен за целта калкулатор на интернет страницата на  Винербергер.
Целта на калкулатора е да даде възможност, както на крайните клиенти, така и на експертите за коректен подбор при избора на материали за изграждане на стени.

В калкулаторa на Винербергер са заложени стандартните и най-масово използвани материали, като керамични блокове с вертикална перфорация, керамични тухли – в практиката известни като „тухли четворки”, както и продукти на различни производители, като варов разтвор за зидане, топлоизолации др. Т.е. пълен набор от материали нужни за изграждането на една външна стена, защото в крайна сметка вие не си купувате само тухли или само изолация, а продуктите за цяла стена и съответно калкулацията не бива да бъде свеждана само до един продукт, а до употребата на завършена система, която да гарантира енергийната ефективност на сградите.

Работата с калкулатора е лесна.
Коефициентът за топлопреминаване е заложен, съобразно наредба номер 7 за енергийна ефективност, топлосъхранение и икономия на енергия в сградите. Той трябва да бъде по-нисък от 0.35 вата на метра квадратни по Келвин.
След това може да изберете завършващия слой от вътрешната страна на стената – различни видове мазилки.
За зидарията може да изберете от предложените 5 опции на различни видове тухли.

Вида и материлиалите за топлоизолация също са от голяма значение.
И последния слой на стената от външната страна може също да бъде изпълнен с различни материали.
Залагате часовата ставка и квадратурата и само с едно натискане на бутона “Изчисли” получавате стойността за 1 кв, м с избраните от вас материали.

Какулаторът дава възможност за сравнение на до 3 резултата, в зависимост от избраните материали.
Така при еднакви други условия и материали може да видите разликата в цената при избор на различни керамични блокове за зидарията.
Взимайки решение за избора на продукт за зидария, то това е за цял живот, защото всеки един компонент на една сграда би могъл да бъде заменен с времето, без драстични промени по конструкцията, но тухлите не могат… Ние знаем това и се опитаме да ви информираме, за да може всеки да направи правилния избор!

И след вичко, което ви показахме, нашият съвет е да се интересувате повече от начина на строеж и изпълнение на сградата, когато избирате вашия нов дом.
Всичко е от значение и само качествотвото е изгодно.