Зидане на външни стени с блокчета YTONG с отвори за вградени колони, монтаж на гаражна врата

Изграждане на външни стени с блокчета от автоклавен клетъчен бетон YTONG със специални отвори за вградени армирани колони. Ще монтираме автоматична секционна гаражната врата.Зидане с блокчета YTONG

Зидане с блокчета YTONG

Намираме се на втория етаж на бъдещ дом на младо семейство. Стените изграждаме с блокчета автоклавен клетъчен бетон с дебелина 30 см.
Зидането с тях е лесно, ако се спазват няколко прости правила.  Те не само правят работата по-спорна, но и оказват влияние върху външния вид и здравината на зидарията.
Блокчетата от автоклавен клетъчен бетон се произвеждат с дължина 600 mm и височина 250 mm. Различават се помежду си по дебелината, която варира от 50 до 350 mm, и по класа на якост.

Преди да се започне със същинското зидане е добре да проверите както се казва “на сухо” дали зидарията ще тръгне добре.

Следва  подготовката на цименто-пясъчен  разтвор.

Рязане на блокчета YTONG

Рязане на блокчета YTONG

Рязането на блокчетата от клетъчен бетон се извършва лесно и бързо с помощта на трион с твърдосплавни пластини на зъбите.
При необходимост, неточности в процеса на зидане се коригират със специално ренде или шлайф дъска.

Лепене на плочки в гараж

Лепене на плочки в гараж

Преди да монтираме механизма трябваше да залепим и плочки в гаража. Препоръчително е плочките, предназначени за помещения с по-интензивно натоварване да са по-дебели от тези, за домашни помещения. Дебелината на плочката оказва влияние върху нейната здравина. Ако по-голямата дебелина на плочката е препоръчителна, то задължително е при лепене на плочки в натоварени помещения лепилото да се нанася и върху двете повърхности – върху основата и върху плочката. Контактната повърхност между лепилото и повърхностите трябва да бъде 100%.

И при най-малката кухина останала под плочката, при т.н. точково натоварване може да се получи счупване. При неправилно залепване, настилката не издържа на голямо натоварване.

Монтаж на автоматична гаражна врата

Монтаж на автоматична гаражна врата

Какво е предимството на автоматичните СЕКЦИОННИ гаражни врати. На първо място те пестят ПРОСТРАНСТВО за маневри  пред гаража поради конструкцията на прибиране на вратата под тавана. Не е без значение високия коефициент на ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ на секционната врата – изработена  от стоманени сандвич-панели с изолация от пенополиуретан.  Ако вратата е и автоматизирана и се управлява с дистанционно, няма нужда да слизате от колата, когато навън вали дъжд, за да отворите вратата на гаража.