Хидроизолация на стени на приземни етажи и мазета

Kак да хидроизолирате тухлена стена, за да спрете влагата и да направите неизползваемото мазе обитаемо?Как да направим неизползваемото мазе обитаемо

Как да направим неизползваемото мазе обитаемо

Два са основните проблема, с които се сблъскваме в това начинание. Единията е изпомпването на отпадната вода, тъй като обикновено основния колектор е разположен над нивото на мазето, и вторият е свързан с премахването на влагата, която се просмуква в стените. Днес ще ви покажем как може да хидроизолирате тухлена стена, за да спрете влагата. При неправилно положена, нарушена или липсваща хидроизолация, водата прониква в стените и влагата започва да се разпространява. Проникналата в зидарията и бетонната конструкция капилярна влага се придвижва нагоре по стените под въздействието на напорната вода в почвата около сградата.
Влагата в стените може да причини големи поражения в помещенията под земната повърхност – подкожушване, изсоляване и отлепване на вътрешните мазилки, поява на плесен и мухъл.
В миналото предаване решихме  първия проблем в мазето – изпомпването на отпадните води. Нека си припомним.

Влага по стените

Влага по стените

Избиването на влага по стените и пода в приземните етажи се дължи на напорната вода около сградата.
Водата има едно много основно свойство - намирайки се в пори и капиляри, тя създава огромно налягане и с лекота се изкачва по стени, преодолявайки силата на земното притегляне.
Тя се просмуква през нехидроизолираните плочи и стени и може лесно да бъде идентифицирана.

Измерване на влагата

Измерване на влагата

Тя не само може да бъде идентифицирана, но и лесно измерена с уред. С него лесно можем да измерим температури по повърхности и в помещения, както и  влажността на въздуха.
Благодарение на ясните указания за предупреждение чрез трицветна светодиодна индикация с такъв уред  ще намерите лесно и бързо застрашените от плесен места.
Лазерен кръг маркира измервателния обхват и лесно може да бъде видян.
Работа е лесна благодарение на автоматичен анализ и интерпретиране на резултатите от измерването. На дисплея светва един от трите цвята -  на принципа на светофара и това може да бъде използвано като препоръка за взимане на адекватни мерки.

Влага по стените в мазето

Влага по стените в мазето

Решението не е един продукт, а система от продукти, които се прилагат последователно за ефективен резултат.

За справянето с проблема прилагаме система за хидроизолиране на вътрешни стени на Вебер, която се  състои от няколко продукта.

След отстраняването на  компрометираната мазилка, пробихме отвори в стената,  които запълнихме с инжекционен крем. Той създава хоризонтална преграда за разпространението на капилярната влага.
След това обработихме стената с  водоплътен ремонтен разтовор.