Обзавеждане за баня - вградени смесители и структури

Иновациите в обзавеждането за баня, които ни позволяват да имаме една красива и фунционална баня. Универсални вградени структури, които пестят място в банята.Иновативно обзавеждане за баня

Иновативно обзавеждане за баня

Днес основната ни тема отново е посветена на баните и иновациите, които ни позволяват да имаме една красива и фунционална баня. И като говорим за функционалност и красота, ще ви запознаем с основните изводи, направени след едно наистина революционно проучване на Идеал Стандарт. Това е компания, която вярва, че хората трябва да имат своята идеална баня като постижим стандарт, защото всеки заслужава да се радва на едно красиво използване на пространството.

Вградени структури и смесители за баня

Вградени структури и смесители за баня

При изпълнението на проекта за ремонта на банята преминаваме през няколко основни етапа.
Единият е изграждането на новата водопроводна инсталация. И именно тук е мястото да обърнем внимание на иновативните вградени технологии.
Говорим за вградени структури за конзолни тоалетни чинии и за вградени смесители.

Идеен проект на банята

Идеен проект на банята

Идейният проект  при този ремонт включва изграждане на нови стени, които да отделят две помещения – едното – с душово пространство, баня и тоалетна, а другото – само с тоалетна и малка мивка.
Независимо дали променяте старата или създавате нова, свежият поглед върху пространството може да превърне и най-малката баня удобна за ползване.
Затова трябва да се отдели достатъчно време  за проектирането на новата баня.

Обикновено в нашите бани съчетаваме няколко функции – тоалетна, умивалник и душово пространство.
Затова е добре да се помисли къде е най-удобното разположение на санитарното оборудване.

Монтаж на вградена стуктура

Монтаж на вградена стуктура

Монтажът на вградената структура за конзолна тоалетна чиния е част от изграждането на водопровода. Ако се спазват изискванията и ергономичните стандарти – няма от какво да се страхувате от вградените структури. Пресилен е страхът, че при евентуален проблем трябва да се разбива стената. Да, би могло да се наложи разбиване, но само ако монтажът не е извършен правилно.

Структурата трябва добре да се нивелира, здраво да се фиксира към стената или към пода, в зависимост от модела и да се спази височината, на коята трябва да се монтира. Производителите са се погрижили да отбележат това на самата структура.
Присъединяването на структурата към водопровода се прави само с т.н. твърда връзка.
Структурите за вграждане са предвидени за монтаж както към монолитни тухлени стени, така и към гипскартонени стени. Разликата между двата вида е във възможностите за фиксиране на структурата.

Вградени смесители за баня

Вградени смесители за баня

В последните години все по-масово  започват да се налагат и вградените смесители.
На този обект всички смесители за битетните механизми на тоалетните чинии както и този за и душа са вградени.