Покрив от керамични керемиди за екологична и енергоефективна къща

Проследихме основните моменти от монтажа на покривната система на Тондах – лесно и ефективно редене на керамичните керемиди.Керамична къща E4

Керамична къща E4

В едно от предаванията ви запознахме със концепцията керамична къща е4.

4-те е-та всъщност са първите букви от английските думи за енергия, икономичност, екология и емоция.

Концепцията за подобен вид сгради е тествана и реализирана в няколко държави в Европа.

Много скоро такъв проект ще бъде реализиран и в България.
Акцентът на проекта пада върху използването на керамичните тухли и керемиди като 100% естествени строителни материали. Те отговарят на всички изисквания за изграждането на дом на достъпна цена, който запазва стойността си във времето. Керамичните материали удовлетворяват и най-високите строително-технически и естетически изисквания без да губят своята индивидуалност, позволяват създаването на архитектурни решения без ограничения в обемите и формите, а когато говорим за керамичните керемиди може да добавим и свободата при избора на цвят . Сред допълнителните преимущества на концепцията са по-ниските разходи за отопление и климатизация, както и удовлетворението от приноса към опазването на околната среда за бъдещите поколения.

Покрив от керамични керемиди

Покрив от керамични керемиди

Другият много важен елемент при изграждането на една съвременна къща е покривът.
Керемидите, произведени от същия естествен материал - глината, познат и използван от столетия, се отличават с издръжливост и дълготрайност и гарантират защита и комфорт за поколения.
Ще разберете за предимствата на вентилирания покрив и етапите при изграждане на покривна система с керамични керемиди.

Изграждане на покрива и покривната система

Изграждане на покрива и покривната система

Днес ще ви демонстрираме изграждане на цялостна покривна система с керамични керемиди. Ще може да проследите всички етапи по монтажа на системата и да се запознаете с всички продукти, включени в нея.

Монтаж на покривна система Тондах

Монтаж на покривна система Тондах

Проследихме основните моменти от монтажа на покривната система на Тондах – лесно и ефективно редене на керамичните керемиди.

Сега продължаваме с монтажа на завършващите елементи на покрива – капаците.