Работа с осцилатор Dremel

Ще демонстрираме ремонт или отлепване на една плочка с мултифункционалния осцилатор Dremel. Осцилаторът е 250W с честота между 10 000 и 21 000 трептенията, които се избират с потенциометър.Към комплекта на осцилатора Dremel има куфър с редица консумативи и прахоуловител. Може да се работи с приставки на други марки, ако се използва адаптор.

Когато стане въпрос за консумативите на този многофункционален осцилатор Dremel, може да се каже, че Bosch предлагат богата гама от аксесоари.

Има приставки за рязане на дърво, приставка за рязане на метал, приставки за рязане на най-различни материали. Приставките на осцилатора имат цветово обозначение - сив цвят за рязане и обработване на дърво, син цвят за метал, розов за всякакви видове материали, кафяв за керамика.

Преди да работите с осцилатора трябва да обърнете вниамание на предпазните средства - предпазни очила, ръкавици.

Един от най-интересните примери за използване на мултифункционалния осцилатор е сваляне  или отлепване на плочка. За да премахнем плочката, първо трябва да остраним фугите около нея. Използваме острия край на приставката, който е с диамантено покритие.