Кухня от ПДЧ

Нови визии и възможности при кухните от ПДЧ. Различни видео покрития за вашата кухняСтигне ли се до ремонти и обзавеждане, неминуеми се появяват
Двете абревиатури  MDF и ПДЧ..  Но не всеки знае какво точно означават те.

Общото между двата материала, е че са най-популярните плоскости при производството на мебели. Отличават се с висока здравина и издържат на влага.
МДФ плоскостите са по-препоръчваните.

Предпочитат се заради хомогенната и гладка повърхност, и възможността заобляне, фрезоване и най-вече за огъване на материала.
Днес ще поговорим малко повече за преимуществата на ПДЧ-то.

Пресованите дървесни частици или т.н. ПДЧ датира още от 30-те години на XX в.. Основните суровини, които се използват са смлени дървесни частици, пресовани и слепени със смола.
При добра кантова обработка то си остава най-издръжливият материал. Покритието му е изключително износо и влагоустойчиво.
Друго важно предимство е ниската цена на материала. Той е почти два  пъти по-икономичен от МДФ плоскостите.

На пазара се предлага огромно разнообразие от ПДЧ с различни повърхности:
Ламинираните с меламиново покритие са най-разпространените плочи. Те предлагат  голям избор от декори и цветове. Успешно наподобяват фурнировани, каменни и дори текстилни структури.
ПДЧ плоскостите могат да се фурнироват и с естествени фурнири в различни цветове.

Гланцовите плоскости са основен елемент в съвременните тенденции.  ПДЧ-то успешно предлага и тази си визия - може да бъде лакирано и боядисвано. Освен това лак може да се нанесе и върху меламиновото покритие през който да прозитат различните интересни структури.
Още една възможност, мебелите да се отличават с уникален дизайн, е прилагането на принт технологията върху повърхността на ПДЧ. Така клиентите сами могат да подберат желаните изображения с които да декорират мебелите си. А след като се напечата изображението, се поставя гланцов лак, като по този начин изображението не се променя при почистване с препарати и не се драска при употреба. 

Както вече споменах едно от най-големите предимства на МДФ-а е възможността за огъване на плоскостите. Благодрение на бързо развиващите се нови технологии , това вече е възможно и при ПДЧ плоскостите. Процесът е по-труден, но цената за изделията си остава по-ниска. Огънатите модули завършват много елегантно и естествено кухните.

ухнята от проекта е от най-разпространеният тип кухни, а именно L образна.
Шкафовете са разполагат на две съседни стени.
Не във всяка кухня е възможно да се приложат на 100% принципите на зониране.
Но въпреки това, при проектирането, е важно да се базираме на тях.
Така се гарантира, че кухнята ще е  удобна и практична.

В случая кухнята започва от ляво на дясно със зоната за подготовка, следва зона за миене, а след нея на ъгъл и зоната за печене. Като между последните две зони е предвидено достатъчно разстояние, за да не се създава дискомфорт, ако човек работи едновременно на тях. До тук изцяло следваме принципа.

Единствено хладилника е  най-в дясно, но въпреки това в този случай разтоянието до зоната за приготвяне не е голямо.
Фурната е вградена в колона, като е разположена на нивото на плота.

По-удобно е от варианта с разположение под плота, защото при  поставяне или вадене на подготвената храна, не се натоварва кръста.  Друго предимство е , че в колоната има голямо простанство за съхранение на по-обемни неща.
Много често в съвременните кухни се налага да присъства и пералнята машина. Удачно е тя да се разположи в близост до мивката. Колкото по-малък е пътя на меките връзки и маркучи  до ВИК изводите за студена вода и мръсен канал, толкова по-малка е вероятността от запушвания и проблеми с канализацията.

Корпусите на кухнята са от стандартно използваното ПДЧ.
Вратите отново са от ПДЧ, но с гланцово покритие, което придава на кухнята модерно и луксозно звучене. Важно допълнение е, че вратите са кантирани с 2мм. кант, който гарантира по-голяма здравина и износоустойчивост на материала.
Гърбовете и плотовете са Термо и влаго устойчиви в еднакъв цвят, което обединява двете равнини.
Кухнята е в елегантната комбинация от черен и бял цвят. Това са най-използваните цветове в съвременните модерни кухни.