Работа с прободен трион Bosch

С един прободен трион, зеге, имаме възможност за рязане на много различни материали. Вижте особеностите при рязане на метал, дърво, пластмаса и др.В днешното предаване ще покажем на една стандартна машина Bosch PST 900 PEL. Възможност за рязане на дърво до 9см, рязане под ъгъл.

Специален индикатор в предния край на прободния трион ни показва точното място на рязане. Зегето има функнция махалообразно движение, което е в няколко степени, което дава възможност за скоростно рязане.

Доплънителна много полезна фукнция на прободния трион Bosch е издухване на стружката, която дава видимост в зоната на рязане.

Голямо удобство е универсалния захват SDS на Bosch, благодарение на който ние много бързо можем да сменяме разлините ножове за рязане.

В задния край на прободния трион има специално отделение, където можем да съхраняваме често използваните от нас ножове.


Ще ви покажа разликата при рязане с и без махално движение. Когато режем дърво, можем спокойно да използваме максималните обороти на машината за по-бърза работа.

Когато използваме махалообразно движение, скоростта на рязане е по-висока, но качествоно на среза е по-ниско, отколкото ако режем без махалообразно движение.