Покупка или продажба на жилище

Какво е важно когато купувате или продавате жилище. Има ли смисъл да ремонтирате жилището преди продажба и струва ли си инвестицията.При покупка на ново жилище, банята трябва да бъде помещението, на което да се обръща най-голямо внимание. Така че, ако искате да продадете по-бързо вашето жилище, то със сигурност ще имате успех ако банята е ремонтирана.

Същото важи и за купувача – много по-лесно ще сключи сделка ако банята е в отлично състояние, дори да се направи компромис с другите помещения.

В България повечето жилища се продават в състояние, което изисква тотален ремонт и купувачите рядко си дават сметка какво ще им коства това като финанси и като нерви.
От друга страна продавачите пък не могат да си възвърнат инвестицията от ремонта, особено ако той е качествен и предпочитат да продават старото жилище в окаяно състояние. Затова и повечето хора, търсещи жилище, се ориентират към новото строителство.

Не си мислете обаче, че закупувайки жилище в масово построените нови жилищни сгради си спестявате ремонта. Дори в луксозните комплекси, където сме правили ремонти, се налага частично премахване на стени и изграждане на нови, за да се получи удобно за обитаване и ползване жилище.