Пробиване на отвори с боркорона в различни материали

Как да пробиваме големи отвори с различни по предназначение боркорони в материали като керамика, дърво, метал, пластмаса.Тук можете да видите нашата програма от боркорони за пробиване на всякакви материали. Това е специално боркорона за пробиване на дърво, стомана, пластмаса и тн. Интересното при всички тези боркорони е един и същ адаптер за всички диаметри и съответно различни центриращи свредла.

Поставянето става с един клик - SDS система. Специално корона за пробиване на метал, също с центриращо свредло.

Короната, която сега ще демонстрирам пред вас, е за пробиване на всякакъв вид тухли. В началото на пробиването е хубаво да отделиме самата корона. Поставяме адаптера с центриращото свредло. Когато пробиваме малки диаметри, можем да работим на втора скорост.
След това е хубаво да се мине на първа степен. Тогава оборотите са по-ниски, а въртащият момент на винтоверта е по-голям.

При пробиване на керамика, задължително без удар. Сега вече можем да поставим нашата боркорона. Така офермения отвор, трябва да се изчука и да се премахне ядката.

Тази боркорона се използва с голям успех при пробиване на ПДЧ. Тогава, когато трябва да пробиваме отвори за лунички или розетки. Отново в самото начало махаме короната, правим си нашия отвор.
Вече сме пробили отвора, ядката е останала в короната. Посредством центриращото свредло можем много лесно да я избутаме навън