Фугиращите смеси - важен елемент за красива баня

Фугирането е важна операция при лепенето на плочки в различни помещения. От вида на фугите зависи крайния ефект от цялото полагане на керамичното покритие.Фугите играят и защитна роля срещу проникването на влага под него. Затова използвайте качествени водоотблъскващи фуги във вашата баня.

Фугиращите смеси, освен своята естетическа функция, са много важна част от една система за бани. Те имат пряко въздействие от заобикалящата ги среда и водата. Няколко са най-важните показатели, на които фугиращите смеси трябва да отговарят.

Първият е те да бъдат силно еластични, тъй като те играят ролята на компенсатор при линейното разширение на керамичните плочки. Те трябва да компенсират тези движения.

Вторият много важен показател на фугиращите смеси е те да бъдат износоустойчиви, тъй като са подложени директно на въздействие на околната среда.

Третата функцията, която е много важна е те да бъдат устойчиви на развитието на микроорганизми. Това е на първо място, когато става въпрос за фугиране на мокри помещения.

Четвъртият важен фактор при фугиращите смеси е те да бъдат устойчиви на замърсяване. Добрите фугиращи смеси имат функцията да не поемат мръсотия и да не формират петка по тяхната повърхност.