Покривен прозорец - монтаж в таванско помещение

Благодарение на новите системи покривни прозорци и съвременните материали, таванското помещение може да се превърне в мечтаната мансарда. Днес ще проследите промяната, която ще настъпи с нашия покрив, след монтажа на покривния прозорец VELUX.Покривните прозорци VELUX

Покривните прозорци VELUX

Покривните прозорци VELUX са задължителен елемент при усвояването на подпрокривното пространство. Те доставят достатъчно светлина и чист въздух за комфортното обитаване на таванското помещение, без да компроментират термо- и хидроизолацията на покрива.

Монтаж на покривен прозорец на готов покрив

Монтаж на покривен прозорец на готов покрив

При готов вече покрив, както е в нашия случай, трябва да се направи отвор в дървената обшивка, за да се свалят няколко керемиди.
Внимателно се изрязва и се загъва пародифузионната мембрана, за да не се среже.
Изрязват се контралетвите между ребрата и част от носещите летви.
След като са премахнати керемидите, които влизат в обсега на покривния прозорец, отворът се изрязва в съответствие с размера на избрания прозорец.

Покривни прозорци с двойна ос на отваряне

Покривни прозорци с двойна ос на отваряне

Покривните прозорци с двойна ос на отваряне се управляват чрез елегантна дръжка в долната част. Така се отваря целият прозорец на горната си ос  и увеличава максимално влизощото количеството дневна светлина. Този тип прозорци се монтират на нормална височина - за да можете да се възползвате от панорамната им функция и да се насладите на прекрасна гледка.

Рязане на керемидите около покривния прозорец

Рязане на керемидите около покривния прозорец

А сега нека завършим и последната операция – да монтираме обратно керамичните керемиди.
Ако е необходимо, те могат да бъдат срязани. Изискаването е да покриват вътрешния отводнителен улей, без да опират в прозореца. В противен случай, при по-силен дъжд водата би могла да прескочи и да стигне до прозореца.

Монтаж на крилото

Монтаж на крилото

И след като всичко е готово, можем отново да закачим крилото. Дървесината на прозореца е тройно слепена и 3-кратно обработена за по-голяма издръжливост.

Аксесиоари за покривни прозорци

Аксесиоари за покривни прозорци

Вътрешните затъмнителни щори към покривните прозорци осигуряват пълна тъмнина по всяко време на деня. Идеални са за спалнята, където се нуждаете от пълен контрол върху светлината за добър сън през нощта или пълноценна почивка през деня.