Покривна система и покривен прозорец

В поредица от предавания ви запознахме с основните етапи при изграждането на ново или усвояването на старо подпокривно пространство.Покрив

Покрив

Да, покривът трябва сигурно да ни защитава от капризите на времето – студ, дъжд, сняг, жега, вятър. Но освен да ни предпазва, покривът трябва да осигурява и достатъчна енергийна ефективност, която се осигурява от правилно изпълнена покривна система.
В предаването видяхте правилното изпълнение на покривна система за вентилиран покрив.

Покривна система

Покривна система

Покривът, със всички свои елементи, има за задача да пази нашия дом от капризите на времето. Правилното изграждане на покривната система  допринася за осигуряване необходимия комфорт на обитаване на вашия дом. Днес по темата разговаряме с Борис Николов.

Системите за скатен покрив имат добри резултати и перфекна визия, когато са монтирани и изпълнени правилно. Без сухото строителсво мансардата не би могла да осигури комфорта и удоволстивето на обитаване. Скосените тавани и многото чупки могат да бъдат обработени единствено със системите за сухо строителство, специално разработени за скатни покриви.

Покривен прозорец

Покривен прозорец

След това следва и осигуряването на достатъчно светлина и пресен въздух чрез монтирането на покривни прозорци.
За максималното използване на предимствата на покривния прозорец има някои изисквания, които трябва да се спазят още на ниво проектиране.

Термоизолация на подпокривно пространство

Термоизолация на подпокривно пространство

А сега да проследим и един от най-важните етапи при изграждането на подпокривното пространство – осигуряването на неговата термоизолация. Всеки, който е живял в мансарда без изолация може да сподели за кошмарната жега през лятото и студът, който се настанява трайно през зимата.
Системите за термоизолация включват няколко продукта, които осигуряват перфектния климат за обитаване.