Бъдещ ремонт - как да преценим какво ни чака

В днешното предаване ще се пренесем на обект, на който ни предстои основен ремонт. Ще използваме темата, за да обобщим някои основни моменти при оценката на това какво ни предстои в един бъдещ ремонт.Разположение на апартамента

Разположение на апартамента

Апартаментът е малък но пък цялата площ е много добре усвоена. Състои от малко антре, дневна с преход към спалня, малка кухня и баня с тоалетна.

Но нека видим по подробно как изглежда на живо това жилище.

Влизаме в малко антре с удобен вграден гардероб. Използването на нишите за вграждане на мебели е едно много рационално решение във всяко жилище.
Старите тапетите са лесното решение за прикриване на недостатъци и износена боя по стените.

Обикновено електрическото табло се намира в антрето. В старите жилища, дори да е правен някакъв  козметичен ремонт на банята или кухнята, електрическата инсталация е  в първоначалното си състояние.

Стените и настилките в дневната

Стените и настилките в дневната

Дневната е преходна и през нея се влиза в спалнята през голям портал.
Пред нея е разположена външна тераса.
Стените са шпакловани и боядисани с латекс.
Настилката от естествен паркет със сигурност ще се нуждае или от поправка или от подмяна. Фугите между отделните паркетини на някои места са доста широки.

Спалнята

Спалнята

В спалнята се влиза през голям портал, който я обединява с дневната. Спорно е дали това е добро решение от гледна точка на осигуряване на по-голямо уединение в спалнята, но ние ще предложим адекватно решение.
Гардероб, който осигурява много място за съхранение в този малък апартамент, е разположен в дъното на стаята по цялата стена.

Да погледнем и към стените.

Банята

Банята

Едно от най-важните помещения в жилището е банята. Тук тя е малка, но въпреки това съчетава в себе три функции – душово пространство, мивка и ВЦ зона.
Съвременните разбирания за това помещение ще ни изправят пред голямо предизвикателство да направим банята модерна и удобнa.

Кухнята

Кухнята

Кухнята също е малко, но светло помещение. Може би някой ще зададе и може би с право, как е успявала домакинята  да се оправя в тази кухня, където липсва достатъчно място за традиционните уреди, за работни плотове, пък дори и за маса.
Кухнята – това е помещението, което трябва да осигурява удобство, ергономичност и приятна атмосфера.
Едно от най-важните неща в кухнята е решаването на въпроса с аспирацията.

Ремонт на апартамент

Ремонт на апартамент

Днес се опитахме да отговорим на някои принципни въпроси. Какво е важно да се прецени преди да се започне един основен ремонт. Една добрата оценка на съществуващата ситуация, особено в стари жилища, ще ви помогне много добре да направите план на ремонта и да определите бюджета, който ще е необходим за реализацията на проекта.
В следващото предаване ще ви представим проектите и някои от начините на тяхната реализация, за да превърнем това не много голямо жилище в един модерен, удобен и приятен дом.