Инсталационна стена, предстенна обшивка в банята, водопровод с пресоване

Преди да се заемем с изграждането на стената откъм кухнята с двуслойна облицовка от гипсови плоскости Knauf, ще ви покажем система за изграждане на водопроводна инсталация на PipeLife, при която връзката между фитингите и тръбите се осъществява чрез пресоване, а не чрез заваряване.Водопроводна инсталация с пресфитинги

Водопроводна инсталация с пресфитинги

Ще ви представим системата на PipeLife с пресфитинги, която е алтернативна система на изграждането на водопровод с PPR.
Видяхте различни варианти за изграждане на водопровод. Кой да изберете, трябва да решите вие, или по-добре се обадете на специалистите. Те със сигурност имат обосновано предложение за всеки вариант.

Затваряне на инсталационната стена

Затваряне на инсталационната стена

А ние продължаваме с доизграждането на инсталационната стена, която започнахме в миналото предаване, но спряхме, за да направим новата ВиК инсталация.
Всичко вече е готово и можем да затваряме.

Инсталационната стена е изградена от двойна конструкция от метални профили. Тъй като ЦВ профилите влизат свободно в УВ  профилите на пода и на тавана, те трябва да се стабилизират и затова се фиксират един към друг. Това най-лесно може да стане с подходящо парче от гипсовата плоскост.

Предстенна обшивка на стената с вградената структура

Предстенна обшивка на стената с вградената структура

За да продължим със сухото строителсво и да използваме докрай неговите предимства отиваме в мокрото помещение.
За стената, на която монтирахме вградената структура, има два варанта. Първият е измазване на стената с вароциметова мазилка и изграждане на куфар с плоскити, за да скрием структурата.
Вторият вариант ни се стори по-привлекателен. Ще направим предстенна обшивка с циментови плоскости

Предимства на предстенната обшивка

Предимства на предстенната обшивка

Така хем стената ще е водоустойчива, хем няма да има никакви чупки, а не на последно място – тръбите за водопровoда и вентилацията ще останат зад стената. От нея само ще излиза напред конзолната тоалетна чиния. От дизайнерска гледна точка визията на стената ще бъде изчистена, а от хигиенна – няма да има трудно достъпни чупки, където да се крият неприятните микроорганизми.