Свободно носещ окачен таван в банята и антрето, ремонт на щурц

Ще изградим свободно носещ окачени тавани в банята и антрето. Свободно носещите тавани са добро решение, когато няма място за директни окачвачи в тавана или искаме да подобрим шумоизолацията на тавана. Ще ремонтираме оголената арматура на един щурц над вратата.Защо свободно носещ окачен таван

Защо свободно носещ окачен таван

Днес ни предстои е изграждането на окачените тавани в банята и антрето.
Защо тук ни е необходима по-различна система. След прокарването на новата ВиК и електро инсталация по тавана в банята не е останало много свободно място за фиксиране на директни окачвачи за носещи ЦД профили.

Няма как те да бъдат разположени на определените разстояния, при наличието на толкова много тръби за водопровода и за вентилацията. Да не забравяме, че сме предвидили и пита от тавана в душ зоната. Кабелите за луните,  вентилатора и лампата над огледалото също минават по тавана.

За такива случаи, производителят ни предлага система за свободно носещ окачен таван, който се изпълнява с УВ и ЦВ метални профили.

Свободно носещ окачен таван в банята

Свободно носещ окачен таван в банята

Нивото на тавана в банята ще падне повече от това на окачените тавани в дневната и спалнята. Трябва да се скрият всички тръби – водопроводни, които правят някои чупки и тези за вентилацията. Вентилаторът за душкабината е с диаметър от 12 см и затова тръбата трябва да е с по-широк отвор.

Затваряне и шпакловане на тавана в банята

Затваряне и шпакловане на тавана в банята

Сухата смес за фугиране се разбърква в съд с вода. Тя е оцветена в зелено, първо за да бъде лесно разпознаваема и второ да не създава контраст между зелената плоскост и шпакловката, който би могъл да се види след боядисване.

Свободно носещ окачен таван в антрето

Свободно носещ окачен таван в антрето

За тавана в антрето също ще изпълним системата за свободно носещ таван, тъй като в антрето се намира електрическото табло и по тавана тръгват всички кабели за електрическата инсталация на цялото жилище.