Строеж на сграда - хидроизолация на основи, зидане на вътрешни стени

Хидроизолирането на основите на сградата е от изключително значение, за да се осигури дълъг живот и комфортно обитаване. Ще ви покажем още как се постигат нормите за звукоизолация при вътрешни стени между отделни стаи в рамките на едно жилище и при изграждане на стени между отделните жилища на един етаж.Строителство на нова сграда

Строителство на нова сграда

При строителството на нов сгради има няколко етапа, които не могат да бъдат подценени и си заслужава за тяхното изпълнение да се използват качествени материали без компромиси в технологиите на полагане или изграждане.

Хидроизлация на основи

Хидроизлация на основи

Хидроизолацията на основите е един от най-отговорните фактори за правилната и дълготрайна експлоатация на сгради и съоръжения.
И след като сме защитили основата, нека преминем към другия важен етап от изграждането на една сграда - стените.

Норми за вътрешни стени

Норми за вътрешни стени

При многофамилни сгради от съществено значение е не само осигуряването на висока енергийна ефективност,  но и гарантирането на добра звукоизолация между отделните апартаменти.
Много стени, например изградени от тухли с хоризонтални кухини, не могат да осигурят необходимата звукоизолация, по простата причина, че самият продукт не може да покрие нормите, изисквани от нормативните разпоредби.

Зидане на вътрешни стени

Зидане на вътрешни стени

Започваме с подготовката на основата и нивелирането на първия ред блокове.

Това, което не може да бъде подменено след завършването на сградата е зидарията.
Инвестицията за този етап от строителството е едва около 3-5% от общата стойност на грубия строеж, затова тук компромиси не бива да се правят.