Лепене на гранитогрес, система за нивелиране на плочките, зидане на тухли с вата

Ще залепим плочите от гранитогрес с гъвкаво лепило за плочки и ще използваме специална система за нивелиране на плочите. След това ще фугираме и внимателно ще почистим всяка плочка. Ще ви покажем зидане с пяна на тухли пълнени с вата и специален инструмент за нивелиране на разтвора за първия ред.Заздравяване на замазката преди лепене на плочките

Заздравяване на замазката преди лепене на плочките

Този слой от супергъвкаво лепило с вградена в него мрежа ще поема евентуални движения и така финалното покритие, независимо какво е то – паркет или керамични плочи, няма да бъде подложено на натоварвания и ще остане здраво залепено.

Лепене на голям формат гранитогрес

Лепене на голям формат гранитогрес

Препоръчително е плочките, също да бъдат залепени с гъвкаво лепило. Още повече, че плочите са с размери 120 на 20 см.
Системата за нивелиране се състои от т.н. опашки, които определят и ширината на фугата, клинчета и клещи. Когато се лепят плочки от гранитогрес, се използват и специалните опашки и клинчета, изработени от по-твърда пластмаса.

Система за нивелиране на плочките

Система за нивелиране на плочките

Използването на система за нивелиране на плочки осигурява добър краен резултат. При по-големи размери на плочите и особено при разминаване на фугите, както е в нашия случай, без нивелиране на плочките при самото им лепене, подът би могъл да наподобява развълнувано море.

Фугиране на плочките

Фугиране на плочките

Фугирането на плочките и цвета на използването фуга оказва съществено влияние върху визията и възприемането на повърхността на пода.

Зидане на тухли с вата

Зидане на тухли с вата

Както сме казвали не веднъж в предаването – когато строиш къща, строиш за поколения напред.
В строителството през последните години навлязоха много нови материали и технологии. Но керамичната тухла, с която са строили още в древността, си остава незаменим в много отношения продукт.