Хидроизолиране и лепене на гранитогрес на терасата, боядисване, декоративна мазилка

Ще осигурим добра хидроизолация на терасата под новите плочи от гранитогрес с хидроизолиращо лепи за плочки, ще боядисаме стените и таваните и ще оставим въображението на майстора, нанасящ декоративния ефект на една от стените, да работи без ограничение.Хидроизолация на балкони и тераси

Хидроизолация на балкони и тераси

Традиционните циментови лепила за плочки и фугиращи смеси са силно хигроскопични.  При контакт с вода и атмосферна влага, те стават крехки, поради постоянните цикли на замразяване и размразяване през зимата и губят якост с течение на времето.

Хидроизолиращо лепило за плочки

Хидроизолиращо лепило за плочки

Следва  подготовката на лепилото. Ще работим с продукт, който е едновременно хидроизолация и лепило за плочки и се състои от два компонента – течен и сух.

Течният компонент се изсипва в кофата и се разбърква добре.
След това се добавя и сухият. Двата компонента се разбърват добре в продължение на 3 до 5 минути.

Еластичността  на лепилото осигурява слой под плочките, който може да реагира на цикличното разширяване и свиване при промяна на температурите без да се разрушава с течението на времето.

Боядисване

Боядисване

В нашия малък апартамент залагаме на топлата гама в цвета за стените. Всички ще боядисаме в един цвят. Вградените гардероби в антерто ще са в цвета на стените, за да не накъсват визията на стената и визуално да смаляват и без това малкото помещение.
В кухнята също стените и шкафовете ще са в в един и същи цвят.

Декоративна мазилка на една от стените

Декоративна мазилка на една от стените

Но ако към стандартното боядисване прибавим и ефекта на декоративните мазилки, помещението ще добие нестандартна и променена визия.
Това, което прави декоративните мазилки интересни и нетрадиционни е тяхното изключително разнообразие и възможността да се експериментира както с цвета, така и с материала и с начина на полагане.