Кухнята - как да проектираме и обзаведем кухнята, за да бъде тя функционална и удобна

Всяка кухня трябва да се докаже в ежедневието затова тя трябва да е не само красива, но и практична. Това означава опростени работни процеси, оптимално използване на пространството и комфорт при движението.Удобство и ергономичност в помещенията

Удобство и ергономичност в помещенията

Има две помещения в жилището, за които инженери, дизайнери и производители полагат най-големи усилия, за да осигурят максимално удобство, ергономичност и не на последно място красив външен вид.
Това са банята и кухнята.
В банята основните акценти падат върху решенията за пестене на енергия и ресурси. А съчетаването на изчистени и съвременни форми създават едно неповторимо удоволствие и наслада.
Можем да кажем, че добре проектираните предмети или пространства доставят двойно удовлетворение - те играят своята роля като правят живота ни по-лесен  и същевременосъс своята красота ни носят  удоволствие.

Шоурум на BLUM

Шоурум на BLUM

Днес ще монтираме кухнята в апартамента, който ремонтираме.
Но преди това ще ви заведем в шоурума на наши партньори, за да ви покажем, как най-новите тенденции при проектирането на кухненските шкафове и използването на подходящи механизми за тях, спестяват усилия и правят работата в кухнята удоволствие.

Кухнята на нашия обект

Кухнята на нашия обект

А сега нека се върнем на нашия обект, за да монтираме и кухненските шкафове.
В кухнята се влиза през дневната. Помещението е сравнително малко, но с правилно проектиране на отделните зони и шкафове, ще осигурим минимални усилия при ежедневната работа на домакинята при приготвянето и сервирането на храната.
В следващото предаване очаквайте нашата среща с Ники. С него отново ще говорим за динамичното пространство на организация на кухнята и за това как то е  реализирано на нашия обект.

Използването на съвременните материали при производството на кухненските шкафове ще гарантира дълготрайност, а контрастът в цветовете ще придаде красива и модерна визия на кухненското обзавеждане.

ВиК и ел. инсталация преди монтажа на кухнята

ВиК и ел. инсталация преди монтажа на кухнята

Всички изводи на ВиК и електрическата инсталация са направени предварително, съобразно проекта за кухненските шкафове. Следвайте точно проекта при подготовката на инсталациите, защото понякога сантиметър или два неточност, могат да се окажат причина за тяхното преправяне.
Захранването с ток и вода на миалната за вграждане, например, трябва да бъде предвидено на стената зад шкафа за мивката, за да има свободен достъп до крановете в случай на нужда.