Монтаж на стъклен параван в банята

Заемаме се и с послените елементи за монтаж в банята – стъкления параван за душкабината. Той е съставен от две части – една фиксирана и една подвижна.Монтажът на стъкления параван е изключително прецизен. Всеки милиметър е от значение.

Всички елементи за паравана са устойчиви на вода и съответно на химикали, съдържащи се в шампоани, сапуни и др. козметични средства, използвани в банята.

За фиксирането на стъклените елементи е необходимо пробиване на  плочките. Не забравяйте да изключите ударната функция на бормашината, когато се налага да се пробиват керамични покрития. Свредлото също трябва да е специализирано за пробиване на отвори в такъв материал. Иначе рискувате да се отлюспи част от покритието на керамиката, което ще бъде много жалко в края на ремонта.

В стената, която изградихме и която отдели душкабината от нишата за пералнята се заложили предварително усилен профил, който да държи здраво стъклената врата. В него ще се захванат по-стабилно дюбелите за крепежните елементи.

Фиксираната част от паравана се захваща и за горна релса. Това осигурява още по-голяма стабилност.
Силиконови ленти допълнително уплътняват вратата от към стената. А тези, които са от другата страна, имат допълнителни магнити, които улесняват затварянето и прилепването на двете стъклени части една към друга.