Ключове, контакти, димиране на осветлението, осветителни тела, щори Ден и Нощ

Предстои ни финалната част от електрическата инсталация – монтажа на контакти, ключове и декоративни рамки и осветление. Ще монтираме и щорите с романтично име Ден и нощ.Ключове, контакти, механизми Legrand

Ключове, контакти, механизми Legrand

Финалният етап от изграждането на електрическата инсталация никак не е за подценяване.
От проектирането и чертежа, през полагането на кабелите до монтажа механизмите и декоративните капачки – всеки етап си има своите специфики и основни правила. И ако декоративната капачка като цвят и форма е въпрос на дизайн, то самите механизми си имат своите практични функции.

Декоративни рамки за механизмите

Декоративни рамки за механизмите

Както всяко нещо свързано с интериора и при декоративните рамки имаме мода и тенденции на развитие.
Всяка серия притежава разнообразие от цветни декоративни рамки, които да отговорят на естетическия вкус на дизайнери и собсвеници.
Ние сме избрали рамки, които се характеризират с  квадратични форми и  съвременен външен вид.  Те притежават елегантен и семпъл дизайн, който подхожда на всяко помещение в дома.

Осветление и осветителни тела UltraLux

Осветление и осветителни тела UltraLux

При проектирането на осветелнието в дома и при осигуряването на крушки за осветителните тела е важно да се подберат с еднаква цветна температура. Цветната температура се измерва в градуси по Келвин (К) и от нея можем да определим дали една крушка произвежда топла, неутрална или студена светлина.

Цялото осветление в апартамента, който ремонтираме е с цветна температура от 4200 Келвина, което осигурява една неутрална, приветлива светлина, подходяща за осветление в дома. Неутралната е най-близка до дневната светлина.

Щори ден и нощ Kamax

Щори ден и нощ Kamax

В серията контакти и ключове, които монтирахме се предлага и ключ за управление на щори, но ние избрахме щори ръчно управление.
Щорите са  неизменна  част  от  цялостната  концепция  за  обзавеждане и декориране на дома.  Затова е важно да бъдем практични,  когато  избираме  щори.
На пазара  се предлага голямо разнообразие от продукти, които се различават по начин на  приложение,  материал,  функционалност и характеристики.