Освежаване на терасата - лепене на гранитогрес, нова мазилка, монтаж на парапет

Голямата витрина на прозореца в дневната прави терасата една неразделна част от помещението. Свободата на погледа и дърветата пред нея ви карат да забравите, че се намирате в центъра на града.Усвояване на балкона

Усвояване на балкона

Задавате ли си въпроса защо толкова много жилища в страната са с усвоени балкони, колкото и това да противоречи на законовите разпоредби?

Първата причина е разширяване на пространството. 3-4 квадрата повече решават някои проблеми.
Втората причина, която не елиминира първата, е че балконите и терасите остават неизползвами и по-добре да прибавим площта им към ефективно обитаемото пространство.

Освежаване на терасата

Освежаване на терасата

Колко жилища, в старата градска част притежават тераси, на които през лятото с удоволствие ще изпиете сутрешното си кафе?

Първото и важно условие за това е от терасата да се открива красива гледка. Ако сте доволни от гледката дори и през зимата, когато дърветата са без своите листа, това означава че лятото със сигурност ще прекарвате повече време на терасата.

А през пролетта нещата започват да излеждат много, много по-добре.
Но за да се насладите на спокойствието и красотата е необходимо и малко усилие.

Хидроизолиращо лепило за плочки

Хидроизолиращо лепило за плочки

Върху старата мозайка, ние залепихме плочи от гранитогрес. Използвахме лепило за плочки и хидроизолация в един продукт. Така работата по хидроизолирането на терасата и лепенето на плочките се свежда до една операция.
Със специалната маламашка се нанася слой хидроизолация и слой лепило едновременно.

Нанасяне на мазилка

Нанасяне на мазилка

И за да завършим обновяването на терасата ни предстои нанасянето на мазилката и монтажа на новия парапет. И го правим не за да разнообразим визията, а за да направим терасата едно приятно място за сутрешното кафе през лятото.

Монтаж на парапета

Монтаж на парапета

Парапетите, както всички архитектурни елементи се подчиняват на определени правила, за да могат да изпълняват своята главна роля – да предпазват и защитават хората в дадено пространство.