Избор на мазилка за фасадата, избор на матрак за спалнята, мрежов сървър

Най-важният въпрос при избор на мазилка е дали тя е подходяща за вида на сградата и района, в който се намира тя. Ще изберем матрак за спалнята в апартамента и ще поставим дисков мрежов сървър.Как да изберем мазилка

Как да изберем мазилка

Тънкослойните декоративни мазилки станаха актуални с налагането на по-високите изисквания за енергоефективност на сградите и започналото повсеместно полагане на топлоизолационни системи.
В миналото предаване основната ни тема бе насoчена към външните декоративни мазилки като финален и завършващ слой върху фасадата на една сграда.

Наред с декоративните си функции, основната задача на мазилката е да защитава строителните елементи на сградата от атмосферните влияния- повишена влага, различни замърсявания и микроорганизми. Мазилките трябва да са здрави, да не стареят с времето и да изпълняват дълго своите защитни функции.

Избраната тънкослойна декоративна мазилка трябва да е здрава, и да не се напуква при механично въздействие върху нея.
Така тя запазва своята цялост и не позволява на влагата да прониква зад нея и да достигне до топлоизолацията или до конструктивните елементи на сградата.

Повърхностите, колкото и водоотблъскващи да са, задържат влагата върху себе си и фасадата изсъхва трудно. Така върху мазилката се създават условия за образуване на микроорганизми.

Затова усилията на производителите са насочени към създаването на мазилки, които по физичен начин да спомагат за разстилането на попадналите върху тях капки вода. Така повърхността изсъхва много по-бързо и се елеминира възможността от развитие на микроорганизми.

За да остане дълго време красива фасадата, мазилката трябва да може да се самомочиства. Или по-точно, дъждът лесно да може да отмива агресивните частици прах по повърхността ѝ.

Едно много важно качество обаче трябва да притежват всички мазилки – те трябва да са силно паропропускливи.
Огромното количество влага, което се образува в един дом при ежедневната му експлоатация трябва да може да се отвежда навън и това става  през стената и съответно през мазилката.

Избор на матрак

Избор на матрак

А сега ще се пренесем в апартамента, за да довършим нашата работа.
Останаха ни последни довършителни работи и можем да кажем, че сме завършили успешно и този ремонт.
Нека да започнем с избора на матрак за леглото в спалнята.

Избор на подматрачна рамка

Избор на подматрачна рамка

Подматрачните рамки, освен че осигуряват необходимата превенция  срещу бактерии и микроби, дават повече стабилност и комфорт на вашето тяло о време насън.

Мрежов дисков сървър

Мрежов дисков сървър

В днешно време се налага да боравим с големи количества информация.
Информацията винаги е била ценна и за нейното съхранение и опазване се полагат все по-големи грижи.
Дори от една семейна екскурзия се завръщаме с огромно количество снимки и видео клипове, които бихме искали да съхраним на сигурно място за поколенията. Не е достатъчно само да ги копираме на лаптопа надявайки се, че той ще работи вечно.
Всеки е преживявал разочарованието от загубата на информация – било поради фатален технически проблем или пък някой нагъл тип е откраднал компютъра ви с безценни за вас файлове.