Външни декоративни ефекти, покривна система с керамични керемиди

Днес продължаваме темата за външните мазилки и ще ви предложим няколко декоративни и нестандартни начина за завършване на фасада на вашия дом. След това ще ви покажем основни моменти при изграждане на покрив, кои са най-често срещаните грешки, как некерамичните елементи влияят върху функционирането на покривната система, защото покривът не е само керемиди.Външни декоративни ефекти Weber

Външни декоративни ефекти Weber

Когато ви е омръзнала вече положената мазилка или пък агресивните прахови частци във въздуха в града са я направили мръсна и грозна.
Ние ви предлагаме няколко начина да я направите уникална.
Кой от всичките декоративни ефекти ще изберете е въпрос на дизайн и на вашето виждане за красота.

Това, което обединява външните декоративни ефекти, които ще ви покажем, е основата, върху която се полагат.
Това е минерална тънкослойна мазилка.
Тя се нанася върху грундирана основа и осигурява здравината на крайния декоративен ефект.
Мазилката се полага като финално покритие на стандартна топлоизолационна система по стандартния начин. Ннася се с маламашка и след това се изпердашва, докато още е мокра.

Декоративни ефекти наподобяващи естествени материали

Декоративни ефекти наподобяващи естествени материали

Ако пък сте ценител на по-естественото звучена на фасадата, върху мазилката можете да нанесете един от трите ефекта, всеки наподобяващ естесвен материал – травертин, дърво или бетон.

Покривна система Tondach

Покривна система Tondach

Красивият покрив не само придава завършен  на жилището, но и го предпазва от неблагоприятните атмосферни влияния. Изграждайки покрива е важно да съчетаем красота и най-вече качество осигурено от системния подход, за да си гарантираме комфорт у дома.

В поредица от предавания ще ви покажем всички детайли при изграждането на вентилиран покрив и ще обърнем внимание на най-често допусканите грешки или пропуски.
Отдавана вече е доказано, че в строителството системния подход е изключително важен, за да можем да се радваме на построеното и да оправдаем вложените за това пари.

Вентилиран покрив

Вентилиран покрив

Много често независимо какви керемиди са избрани, те могат да се спукат при неправилно стъпване или градушка.  Ако не забележим това навреме основният защитен слой на покрива  се компрометира и това застрашава цялата конструкция.
Тогава си даваме сметка че качественото изпълнение на системата за подпокрива, изразяваща се от комбинация на подпокривно фолио и различни ленти и обшивки, е много важен и задължителен елемент . Тяхната основна роля е да гарантират водоплътността на слоя под керемидите и да предпазят дъсчената обшивка, а от там и топлоизолацията и помещенията отдолу от случайно попаднала вода. Обикновено керемидите имат дълъг живот и затова е важно когато избираме системата от некерамични аксесоари, да се уверим че те също имат достатъчно дълъг живот. Така ще си гарантираме системната работа на покрива за дълго време.