Дишаща топлоизолационна система за стените и керамични керемиди за вентилиран покрив

Правилното изграждане на покрива, ще осигури защитата на дома от природните стихии и ще подобри климата, а правилният избор на топлоизолационна система, пък ще ви осигури комфорта на обитаване, като запази стените ви топли през зимата и прохладни през лятото.Комфорт в помещенията

Комфорт в помещенията

Всъщност комфортът на обитаване има две страни – едната е температурата на въздуха, а другата е неговата влажност.
Съотношението на тези два показателя определя и границите, в които човек се чувства комфортно. При температура между 19 и 22 градуса по Целзий и влажност на въздуха между 40% и 60% човек се чувства най-комфортно.
Така че с полагането на топлоизолационна система трябва да се осигурят температури в посочените граници с разумен разход на енергия както през зимата, така и през лятото и влажност, естествено регулираща се през дишащите стени.

Дишаща топлоизолационна система

Дишаща топлоизолационна система

Използването на изолационни плочи, които могат да работят като едно цяло с тухлената стена, пропускайки еднакво количество водни пари, ще
осигури по-здравословен климат в помещенията.
А чрез новите технологии и начини за закрепване на  топлоизолационните плочи се елиминира възможността от поява на всякакви термомостове .

Влагата преминава през паропопускливата лепилно-шпакловъчна смес, през малките отвори на топлоизолационните плочи и през мазилката, за да излезе навън.

Покривна система

Покривна система

За правилната работа на покривната система е от значение всеки елемент, който се монтира и използва.
Подпокривното фолио, надулучната пола, уламата и всички допълнителни ленти, които ви показахме в миналото предаване, осигуряват водоплътността на слоя под керемидите.
Но керемидите са тези, които придават завършения вид на целия покрив и защитават некерамичните аксесоари.

Дълготраен и красив покрив

Дълготраен и красив покрив

А какво изниква в съзнанието на човек, когато говорим за покрив – това са спретнати, добре подредени керемиди, различни форми и нюанси и елегантно изпълнение на всички отделни елементи, които съставят покривната система, благодарение на което той да се отличава не само с функционалност и здравина, но също така и с естетичност и дълготрайност.