Душкабина с параван в банята

За да завършим напълно банята ще монтираме и стъкления параван, за да отделим душкабината. Точно заради този параван удължихме двете стени. Нека сега да видим и него.За още по-голяма сигурност, тъй като душкабината не е много голяма, изградихме прагче, което да спира водата когато тече по-силно и сифонът не би могъл да поеме я наведнъж.
Параванът е съставен от две части – едната е фиксирана, а другата се плъзга по горна водеща релса.
За да фиксираме едната част пробиваме отворите за дюбелите бавно, със специално свредло.

Използването на специализирани свредла с точно определено предназначение гарантира прецизност на работата. Отворите в плочките, пробите с това свредло са с гладки стени и ръбове, което е важно за естетическия вид на банята.
С лазерен нивелир определяме и мястото на отворите в стената, където ще фиксираме държачите за стъклото.
За да уплътним стъклото, което ляга върху алуминиевата лайсна на пода, използваме санитарен уплътнител.

Допълнителната му обработка не позволява развитието на плесени в критичните зони, където се задържа влага.
Стъклото за душ паравана е допълнително закалено за още по-голяма сигурност. При евентуален инцидент, то ще се натроши на много малки парченца и така ще намали опастността от нараняване.
Плъзгащата се врата е с горно водене и за целта двата водача се монтират в горната й част в специално направени отвори.

Материалите, от които е изработен паравана са алуминиеви и крепежните елементи са специално обработени срещу проникване на влага и ръждясване.
С това завърши и нашият ремонт на банята в този апартамент.

Ние сме доволни от резултата, тъй като това което планирахме и искахме се получи.
Имаме една компактна баня, но със всички необходими удобства. Голямата бяла мивка със шкаф, който може да побере много в своите две чекмеджета, които лесно можете да пригодите към нуждите си, като преместите преградите.
Душкабината е отделена цветово от останалата част на банята. А стъкленият параван при къпане ще пази от мокрене цялата баня. Душ окачването е разположено на по-тясната страна, за по-голямо удобство.
Нишата в удължението на стената, което направихме, ще побира цялата козметика. А дискретното осветление ще придава изисканост.