Шкаф за банята

В тази баня няма много място и ние сме се ограничили само с един шкаф под мивката. Това, което ни остава е само да го сглобим и монтираме на мястото му в банята.



Цветът в обзавеждането на различните помещения също играе съществена роля при визуланото възприемане на големината.

Шкафът е с две чекмеджета с механизми за плавно затваряне и се  изтеглят докрай за по-лесен преглед и достъп до съдържанието.
Монтажът му е максимално улеснен от производителя, но все пак имахме нужда от специална приставка за ексцентрична глава към нашия инструмент. Винтът е много близо до ръба на шкафа и страницата пречи обикновена глава на винтоверт до достичне до него. Е, разбира се може и на ръка, но ако имате да завиете няколко такива винта ще ви бъде трудно.

Чекмеджетата на шкафа са изработени от масивна дървесина с чело от МДФ с меламиново покритие.


След сглобяването трябва да монтираме шкафа за баня на стената. Препоръчително е мебелите в банята да са конзолни, за да може да се поддържа добра хигиена.
Бележим там, където трябва да са отворите за дюбелите и внимателно пробиваме. Пробиваме по-надълбоко с по-дълга бургия за да достигнем до бетона на стената. 5-те сантиметра газобетон, който е залепен върху него няма да ни даде достатъчна сигурност при окачването на шкафа. А все пак освен тежестта на шкафа, окачването трябва да осигури и носимост на мивката, тежестта на препаратите, които ще бъдат в чекмеджетата и не се знае още какво.

Дюбелите и винтовете са достатъчно дълги, за да захванат здраво в бетона.
Закачаме отново шкафа за баня и навиваме.

Със санитарен силикон намазваме ръба на шкафа и гърба на мивката.

Мивката е изработена от полиестер и позволява лесно почистване с мека кърпа и измиващ препарат.
В комплекта са включени сифон и филтър.

Точното измерване и прецизната работа е от огромно значение  за добрия краен резултат.
Това важи както за шкафа за баня, който закачихме така безпроблемно, така и за подпрозоречните первази, които ще монтираме.