Влагата и пораженията, които тя нанася върху различните материали

Хидроизолацията на основите трябва да бъде изпълнена безкомпромисно, за да разчитате на дълготрайна защита. Ръждата също можем да я причислим към резултатите от въздействието на влагата.Хидроизолиране на основи

Хидроизолиране на основи

А какви са последствията от недобре хидроизолираните основи? Капилярната влага прониква през бетона, качва се по стените и нищо не може да я спре. Разрушават се мазилката и тухлите не само от външната страна, но и от вътрешната страна на стените. Корозира и желязото в конструктивните елементи на сградата.

За ръждата

За ръждата

Този повърхностен слой върху всеки предмет, съдържащ желязо, е резултат от взаимодействието на кислорода във въздуха и желязото.
Самата повърхност на желязото по принцип е блестяща и сребристосива, но изложена на въздух много бързо оксидира и се покрива с червен или кафяв железен оксид или ръжда.
Най-лошото в случая е, че ръждата не спира своето действие и може да разруши напълно металите.
Но ако реагирате навреме и по правилния начин, лесно ще се справите с този проблем.
Преди да ви покажем как бихте се справили с ръждата, ще видите как да да спрете водата и влагата преди те да могат да проникнат през основите на сградата.

Преобразувател на ръжда

Преобразувател на ръжда

Преобразувателят трябва да се остави да действа най-малко 24 часа.  Това е минималното време. Той може да бъде оставен без последваща обработка и за по-дълго. Спокойно може да изчака до следващия уикенд, дори следващите 6 месеца за да продължите с работата.

Какво се случва ако не използваме преобразувател на ръжда

Какво се случва ако не използваме преобразувател на ръжда

Ако пък си спестите усилията и нанесете боята върху необработена повърхност, много скоро парапетът ще добия предишния си ръждясал вид и вие пак трябва да го боядисвате.