Изграждане на водопровод с пресфитинги, монтаж на бустерна помпа

Днес имаме два акцента – единият е изграждането на водопровода – бързо и лесно, с пресоване вместо със заваряване. Ниското на налягане на входа на системата от водопроводни тръби във вашата къща, независимо от водоизточника, може да бъде компенсирано сбустерна помпа.Изграждане на водопровод

Изграждане на водопровод

В разгара на лятото е добре да поговорим и за ценния ресурс водата. Но днес няма да разискваме темата за начините на пестене на вода, а за това как най-удобно да се възползваме от този природен ресурс.
Бързината и качеството на ремонтните работи придобиват все по-голямо значение, защото така се пести време и се осигурява безпроблемно и удобно ползване години наред.

Всички си спомнят старите поцинковани тръби, с които се изграждаха водопроводните инсталации и корозията, която в процеса на експлоатация запушва почти цялата тръба.
Стоманени тръби, стоманени фитинги
А за вкуса на водата няма и защо да споменаваме.

След това на пазара се появиха и полипропиленовите тръби. Материалът, от който са направени, не позволява появата на корозия и са много по-лесни за монтаж. Но много важна роля за качественото изграждане на водопровода при тези тръби играе опита на майстора
и качеството на заварките изключително зависи от субективната преценка на инсталатора.

Водопровод с пресфитинги

Водопровод с пресфитинги

Днес развитието на технологиите позволява произодството на все по-тънки и все по-лесни за монтаж водопроводни тръби и фитинги.
Многослойните тръби са изработени от полиетилен за повишена температура с алуминиева вложка. Те могат да бъдат монтирани и с прес фитинги, което ускорява работата.

Слабо налягане във водопровода

Слабо налягане във водопровода

Нека отново припомним нагледно проблема при липса на достатъчно налягане, независимо дали сте свързани директно към водопровода или пък черпите вода от кладенец или резервоар в двора.
Ако водата тече нормално при пускането на единия консуматор, ясно се вижда, че при включването на втория и третия вече имаме много слаба струя.

Представете си какво се получава ако решите да се къпете, друг в къщата пуска пералнята, а трети мие зеленчуци в кухнята.

Монтаж на бустерна помпа

Монтаж на бустерна помпа

За да монтираме бустерната помпа е необходимо да направим някои промени във водопровода, тъй като тя трябва да бъде свързана към водоизточника, като в случая това е водопровода.