Обработка на резервоар срещу ръжда, сцепление между слоевете

Ще ви покажем обработката на резервоара на любимия ви мотор, който за съжаление е ръждясал и горивото се замърсява с частици от попадналата в него ръжда.Как действа ръждата

Как действа ръждата

Какво е първото чувство, което ви обхваща при вида на ръждясалия парапет на терасата или оградата на двора на вилата?
Изпитвате досада от недобре свършена работа, която трябва да се върши отново, безпомощност пред неспиращото агресивното действие на ръждата.

Какво е ръжда

Какво е ръжда

Ръждата е продукт, който се образува при взаимодействието на метала с кислорода. Необходимо е и известно количество влага.
Дори по излъскан до блясък метал има остатъци от ръжда по повърхността му и повърхностния слой вече е окислен. За да видим характерния червеникав или жълтеникав цвят по повърхността на метални части, при подходящи условия, е необхдимо много малко време.

Премахване на ръждата

Премахване на ръждата

Въпреки, че всеки отделен случай има своите особености няколко са основните действия, при използването на преобразувател на ръжда.
1. Измиване с вода
2. Обезмасляване на засегнатите повърхностите
3. Отново измиване с вода
4. Нанасяне на преобразувателя на ръждатата по подходящ начините
5. И за трети път обилно измиване с вода
6. Последната операция е нанасянето на защитния слой – боя, вакса или друго.

Сцепление между слоевете

Сцепление между слоевете

При ремонтни дейности често се налага да се полагат по няколко слоя от различни материали. Всъщност какво означава да се подготви основата за следващото покритие? Това означава да се осигури сцепление между основата и следващото покритие, или между отделните слоеве на една система.
Най-често това се осигурява с подходящ грунд.
Кога грундът е задължителен?