Изграждане на сух под със суха посипка

Ще проследим по-подробно и изграждането на сух под със суха посипка. Възможността в рамките само на 24 часа да се направи нов, стабилен и равен под, готов за полагане на всякаква настилка е огромно улеснение при ремонтните работи.Изграждане на сух под

Изграждане на сух под

Днес в предаването ще намерите решение на няколко проблема с една технология – изграждане на сух под.
И тъй като цялостното изграждане на системата за сух под се състои от полагането на няколко слоя, това ви дава възможност за прецизно определяне на неговата дебелина и така да се достигне точно до необходимото ниво.

Сух под при гредоред

Сух под при гредоред

Колкото и стара технология на строителство да е изграждането на гредоред между етажите на една къща, тя се среща често и решаването на проблема с топло и шумоизолацията е в изграждането на сух под.
Освен това дървената конструкция не би могла да се натовари с голяма тежест. Затова между гредите се поставя каменна вата, която лежи свободно между тях. Плътността й трябва да е 40 - 50 кг. на куб. метър. Каменната вата освен добрата топло и звуко изолация осигурява и много добра пожароустойчивост.

Сух под с екструдиран полистирен

Сух под с екструдиран полистирен

Сухият под може да бъде изграден с различни материали.
Това, което сме ви показвали е и изграждане с екструдиран полистирен, когато искате да изравните нивото между две стаи например.
Тук дебелината на полистирена варира в зависимост от денивелацията между двете помещения.

Нивелиране на сухия под

Нивелиране на сухия под

Запълването със сухата посипка става постепенно. Чувалите се изсипват върху основата и материалът се заравнява и разпределя равномерно.