Дизайнa в кухнята - съчетание на цветове, елементи и материали

Кухнята във вида, в който днес вече сме свикнали да си я представяме, съществува отскоро. Развитието в проектирането, обзавеждането и оборудването на кухненското помещение е преминало през различни етапи.Планиране на кухнята

Планиране на кухнята

Усилията на специалистите – проектанти и дизайнери, са насочени към улесняване на работните процеси в кухнята, скъсяване на разстоянието, между отделните зони и осигуряване на ергономичен дизайн за още по-лесно използване на всеки шкаф.

Спазването на определени правила при ремонта на кухненското помещение спестява много време и усилия.
Проектът за кухнята се изготвя преди да се започнат довършителните работи по изграждането на нов водопровод, канализация и електрическа инсталация.

А дори жилището ви да е току що построено, ако извоидте за електро и ВиК инсталации не са направени съобразно вашият проект, то те неминуемо ще трябва да се преправят.

Нека изводите за инсталациите не ограничават проекта на кухненските шкафове, защото те могат лесно да бъдат преместени. Разположението им, съобразено с най-новите тенденции, определя положението на изводите, а не обратното.
Проектирането на кухненското обзавеждане следва точните правила за разпределението на зоните.

Класически кухни

Класически кухни

Дървото, характерно за класическия стил в обзавеждането, внася стил, изисканост и лукс. Най-често използваната дървесина за изработка на кухненски мебели в класически стил е дъбовата дървесина. Тя има голяма якост, хубав цвят и красива структура и е особено ценен материал в мебелната промишленост.

Избор на плот

Избор на плот

При плотовете изборът също е огромен – различни декори, цветове и материали.

Новите технологии позволяват производството на материали за кухненски плотове с ултра компактна повърхност, които слагат край на ограниченията в кухнята.

Избор на гръб

Избор на гръб

Гърба на кухненските шкафове може да бъде изработен от същия материал като плота, като така създава усещане за дълбочина и простор, или пък  да съчетава два материала – термо гръб в комбинация с растер.
Декорациите са много важни за ретро стила в кухнята. Те придават изключителен  уют на помещението и се съчетават перфектно с топлото излъчване на дървото.