Ремонт на баня - водопровод, канализация, плочки, параван, обзавеждане

Ремонтът на банята е разделен на два основни етапа, неразделно свързани по между си. Първият е реализиране на дизайнерският проект за разположението и съчетаването на плочките, а вторият е обзавеждането на банята, което придава и завършения вид на помещението. При ремонт на банята имаме възможност да се подменят всички инсталации – водопроводни и канализационни, като се използват нови и иновативни решения.Канализация

Канализация

При канализационните тръби усилията са насочени към създаване на условия за безшумното оттичане на водата. Това се осигурява от гладката вътрешна повърхност. Гладкостта на вътрешния слой намалява турбулентните вихри и съответно  нивото на шума, което допринася за повишаване на комфорта не само за вас и за съседите ви.

Тези тръби са произведени по технология на трислойното екструдиране.  Основният среден слой е изграден от полипропилен и също поглъща шума, а третият външен слой пък осигурява здравината на тръбата.
Обикновено компрометиране на тръбите би могло да се получи при снадките на тръбите, затова и инжинерите работят за осигуряване на надеждна връзка. Т.н. муфирана част на тръбата трябва да е здрава и да осигурява сигурна връзка. Елиминира се и лепенето, тъй като всички връзки са с гумено уплътнение.

Водопровод

Водопровод

Материалът, от който са направени полипропиленовите тръби не позволява появата на корозия и и са много лесни за монтаж. Гладката им повърхност  от вътрешната страна осигурява по-голяма скорост на водата и по-малко шум.
Но много важна роля за качественото изграждане на водопровода при тези тръби играе опита на майстора и качеството на заварките изключително зависи от субективната преценка на инсталатора. 
Заваряването на тръбите изисква точно определено време за нагряване и всяко отклонение би довело да некачествена връзка. Ако тръбите се нагреят повече от необходимото, при сглобяването им, пренагретият материал би могъл да запуши отвора на тръбите и така да доведе до липса на достатъчно налягане.
Вярно е обаче, че чрез използване на полифузионния метод на заваряване, заварките са толкова здрави, колкото самата тръба.

Лесен начин да отличите качествена тръба от некачествената е нейното тегло. Чистият полипропилен е лек материал и качествените тръби също са леки. Друг начин е, че по време на затоплянето на тръбите в накрайниците на заваръчната машина качествената тръба влиза и излиза лесно. Докато некачествената влиза и излиза много трудно и оставя налепи по накрайниците

Параван за баня

Параван за баня

Друга възможност, която дава ремонтът, е да се даде съвършено нов облик на банята. С малки преустройства тя би могла да се превърне в удобно и просторно място, като се осигури достатъчно място за всички зони и се отдели мократа част от сухата.
Преграждането на зоната на душа със стъклен параван или обособяването на душкабина е изключително практично решение.

Плочки за баня

Плочки за баня

Керамичните покрития в банята остават предпочитани, когато говорим за стени и под.
Те са с изключително разнообразни декори и размери, които предизвикват професионализма и въображението на дизайнерите.

Обзавеждане за баня

Обзавеждане за баня

Обзавеждането в банята ще даде напълно завършения вид на помещението. Правилният избор на смесители, душ пита, аксесоари ще доведат до по-добър комфорт по време на експлоатацията на банята.