Имоти, пазар, ремонти – какво спестяваме и какво губим

Непрекъснатото увеличение на населението в големите градове променя и пазарът на недвижими имоти. Изборът на ново жилище не е лесен и критериите при различните хора са твърде различни.Покупка на ново строителство

Покупка на ново строителство

Но можем да кажем, че основното разделение е между избор на жилище ново строителство в определени райони и жилище в старата градска част.
Нека да видим какво получава купувачън на имот, ако реши да закупи жилище в нов комплекс и в нов жилищен блок.
Обикновено блоковете са от 5 до 9 и повече етажа, в зависимост от местоположението.
Това предполага много повече хора, събрани на едно място, много повече коли и за съжаление липса на достатъчно добре изградена инфраструктура.

Покупка на старо жилище

Покупка на старо жилище

В новоизграждащите се квартали на София освен липсващата инфраструктура, новите им жители трябва да изтърпят още доста време строително-монтажни работи по изграждащите се наоколо нови кооперации и блокове.
Понякога хората остават неприятно изненадани когато изгледа към планината много скоро след нанасянето им се скрива от новострояща се сграда пред тях.

Но какво очаква собствениците, закупили ново жилище без извършени довършителни работи и защо наричаме и довършителните работи в новите жилища също ремонт? Защото работата и там преминава през всичките етапи, през които преминава и един ремонт в старо жилище. Започваме с проектирането, което в много случаи се различава драстично от картинките, които са получили новите собственици, когато са купили жилището.

Ремонт на ВиК инсталацията

Ремонт на ВиК инсталацията

Поправки в водопроводната инсталация се почти неизбежни, тъй като не винаги  новият идеен проект съвпада с проекта, по който е изпълняван обекта.
Е, разбира се има възможност строителят да се съобрази с вашия проект и да изпълни разпределението на вътрешното пространство и инсталациите по ваше желание, но това е в случаите, когато вече сте закупили жилище на зелено.
Така че, закупувайки жилище в масово построените нови жилищни сгради не си спестявате ремонта. Дори в луксозните комплекси, където сме правили ремонти, се налага частично премахване на стени и изграждане на нови, за да се получи удобно за обитаване и ползване жилище.

Ремонт на електрическата инсталация

Ремонт на електрическата инсталация

Една добра оценка на съществуващата ситуация, особено в стари жилища, ще ви помогне много добре да направите план на ремонта и да определите бюджета, който ще е необходим за реализацията на проекта.