Бърз ремонт на баня - лепене на плочки върху старите плочки

Kогато казваме бърз ремонт на баня имаме предвид следното - без къртене на старите плочки и без изхвърляне на безброй чували с боклуци. Бързо лепене на плочки върху старите плочки със система от продукти, специално разработена за бързи ремонти на банята Избор на колекция от модерни керамични покрития. Компактно и елегантно обзавеждане, което осигурява стил в банята.Подготовка за бърз ремонт на баня

Подготовка за бърз ремонт на баня

В миналото предаване ви показахме началото и подготовката за нашия бърз ремонт на баня.
Монтирахме двете структури - за конзолната тоалетна чиния и за бидето.
Изградихме новия водопровод чрез пресоване. Нямаме заваряване на тръби – само правилно оразмеряване, сглобяване и пресоване.
Канализацията направихме с тръби, които осигуряват по-безшумно оттичане на водата.
За да скрием двете структури, направихме т.н. куфар с двуслойна облицовка от гипсокартон. Използвахме бързото сухо строителство, за да скрием и тръбите на водопровода на съседната стена.

Направихме бърза замазка, за да осигурим основа за душкоритото. За да сме сигурни, че влагата в замазката е в норми, след 24 часа, със специален уред измерихме остатъчната влажност. Той показа 2%, което е достатъчно дори за монтаж на естесвен паркет. Така че ако искате само след 24 часа да полагате каквото и да е финално покритие, трябва да изберете подходяща замазка.

Лепене на плочка върху плочка в банята с бързо лепило

Лепене на плочка върху плочка в банята с бързо лепило

Притиснати от сроковете за ремонта използваме бързосвързваща замазка и бързосвързващо лепило.
И за да не закъсняваме допълнително с къртене на старите плочки,  започваме полагане на новото керамично покритие по системата за лепене на плочка върху плочка.

Когато се говори за полагане на плочки, подготовката на основата е от съществено значение. При нестандартна ситуация, каквато ви показваме днес, е много важно да се използват продукти, които ще гарантират добрия краен резултат, а не просто продукти за лепене на плочки.
Когато сте решили да си спестите къртенето на старите плочки в банята, трябва да сте сигурни, че те са здраво залепени, няма кухи пространства под тях и че стените са прави.

Грундиране преди лепене върху плочки

Грундиране преди лепене върху плочки

Плочките са непопиваща основа и затова традиционният син грунд за попиващи основи, който ви показахме в предишното предаване, трябва да се замени с грунд за непопиващи основи.

Лепене на плочки с бързи лепила при ремонт на баня

Лепене на плочки с бързи лепила при ремонт на баня

При работа с бързи лепила трябва да се има предвид съкратеното отворено време на лепилния разтвор. За целта: нанасянето става с гребеновидна маламашка, със зъб 10 мм, на малки площи. Поради спецификата на работа, количеството на готовия разтвор трябва да е по-малко от това на стандартните лепила.

Бързо лепене на първия ред плочка

Бързо лепене на първия ред плочка

Всичко е много по-бързо – имайте го в предвид при работата с бързи лепила. Трябва да се забърка такова количество от сухата смес, което да се изразходи в рамките до максимум 40 – 45 мин., колкото е времето за ползване на готовата смес.
След само 4 – 5 часа можем да продължим с нашия бърз ремонт и да залепим първия ред плочки, тъй като вече можем да стъпваме върху пода.

Всички плочки от първия ред се оразмеряват индивидуално, режат се и се лепят.

Монтаж на оборудването в банята

Монтаж на оборудването в банята

Бързо започваме монтажа на конзолната тоалетна чиния и бидето.
При този модел първо трябва да се скъсят шпилките, които стърчат от стената, до необходимата дължина.

Конзолната тоалетна чиния и конзолното биде са със бързо срито присъединяване. Това означава, че след монтирането не се виждат никакви винтове и болтове, а всичко остава скрито.
Крепежните елементи се монтират вътре в кухината на тоалетната чиния

Всичко необходимо е включено в комплекта, само трябва да следвате инструкциите. Първо четете, после действайте, без да бързате. Така е по-лесно.