Модерна баня - Ремонт на баня Многоликата природа

В поредицата Мисия Баня ние ви показваме различни идеи за ремонт и проектиране на това много важно помещение - банята. За реализирането на всяка ситуация ви предлагаме изпитани продукти. Днес продължаваме с лепенето на плочките и оборудването, за да завършим и да ви покажем присъствието на Многоликата природа в нашата баня.Хидроизолация на банята

Хидроизолация на банята

За да подготвим основата за нанасяне на хидроизолацията първо трябва да грундираме основата. За целта използваме градинска пръскачка, за да гарантираме по-равномерно полагане на грунда. Изсипваме грунда, напомпваме пръскалката, за да създадем налягане. Така с натискане на бутона грундът се нанася равномерно по стените и пода.
За да монтираме хидроизолационната лента първо нанасяме хидроизолация в съединителните фуги между пода и прилежащата и стена и по вертикалната фуга между две вертикални  стени.

Плочки за банята

Плочки за банята

За нашата баня, която сме нарекли “Многоликата природа” сме избрали два вида плочки от гранитогрес.
Едните са с дървесен декор и ще ги залепим на пода, на едната стена в душзоната и на куфара с вградената структура.
Дървесният дизайн върху керамичните повърхности изглежда все по-реалистичен и намира все по-широко приложение във всякакви помещения. За стена или за под, разнообразните възможности за подредба се ограничават единствено от въображението.
Големи плочи с размер 60х60 с дизайн, имитиращ естествен камък, ще залепим над куфара и на срещуположната стена.

Лепене на плочки в банята

Лепене на плочки в банята

Много е важно лепилният слой под плочката да бъде равен. Затова за нанасянето му се използва гребеновидна маламашка 10 мм. Тя разнася лепилото равномерно върху основата. Върху гърба на плочката също се нанася лепило на гребен 10 мм. При залепването линиите от гребена на маламашката на пода и върху плочката трябва да са перпендикулярни. След притискане на плочката към основата, под нея не се образуват кухини. 100 – процентовата контактна повърхност осигурява здраво залепено покритие.
 

Оборудване на банята

Оборудване на банята

За душкабината сме избрали душ система, която се състои от термобатерия с външен монтаж, голяма душ пита и ръчен душ.
Смесителят се монтира към стената с приложените елементи.

Конзолната тоалетна чиния, чрез вградените си сензори, усеща когато влизате в банята и сама отваря горния капак. Чрез дистанционно управление, без да пипате, можете да повдигнете и седалката.
Дистанционно можете и да спуснете плавно седалката.
Преди ползване, датчик включва почистващо обливане с вода за максимална хигиена. Това обливане може да се контролира и от дистанционното управление.