Баня с подово отопление - вградени устройства, замазка, точков сифон

Това, което ще ви покажем днес са и продуктите, които са необходими ако решите отоплението на вашата баня да е подово, съчетано с елегантна комбинирана лира. Ясното зониране на банята е от съществено значение за удобството при ежедневното ползване на банята. Отделянето на душзоната със стъклен параван е едно практично решение, което ние подкрепяме и ви показваме във всеки един проект на баня. За оборудването на тази зона в банята сме избрали вградена термо батерия, която контролира едновременно подаването и дебита на водата към двуфункционалната душ пита и към ръчния душ.Вградено устройство за термобатерия и вградено устройство за душ пита

Вградено устройство за термобатерия и вградено устройство за душ пита

Този път започваме с монтажа на вградената термобатерия.

Важно е да се определи точното място за монтаж. Тъй като замазка още не сме правили, предвиждаме 12 см. Монтирали сме профилите за предстенната обшивка, която ще скрие вграденото устройство и водопровода. Така ще си спестим копаене на канали в в стената.

За правилен монтаж на устройството е необходима дълбочина между 75 и 105 мм. Всъщност тази дълбочина се определя от големината на вградения смесител, който ще монтираме в устройството, а той изисква минимална дълбочина от 75 мм.
Устройството се монтира към стената, като се фиксира с винтове в четирите края.


Това, което не сме ви показвали до сега в предаването, е вградено устройство за душ питата.

Подово отопление в банята

Подово отопление в банята

Когато сте решили да се наслаждавате на топъл под в банята през зимата, има няколко основни правила, които днес ще ви представим, за да улесним вашата работа.
Преди да се започне с монтажа на подовото отопление, се монтират окрайчващи ленти по целия периметър на помещението.

Тръби за лирата

Тръби за лирата

Монтирахме и тръбите за лирата, която ще работи както с вода, така и с електричество. Водата за лирата е по-топла от тази за подовото отопление и затова в гофрираните тръби положихме тръби с алуминиева вложка.
Част от тях ще останат под замазката на пода, а част вкопахме в стената. Изводите за лирата, която ще монтираме по изискване трябва да са на около 55 см от готов под.

Подова замазка над подово отопление

Подова замазка над подово отопление

Преди да положим замазката, определяме нивото. Тя трябва да бъде поне 5 см над подовото отопление.
Компактната машина, която ни помага за всички замазки, е готова за работа.
Преди да се започе с нанасянето на замазката трябва да се нагласи консистенцията на материала.
За целта се правят топки с две ръце от разбъркания материал. След като топката остане цяла и не се разпада можем да започваме работата.

Монтаж на точков сифон

Монтаж на точков сифон

Много е важно преди да се започне работа да се провери наличието на всичко необходимо и да се прочетат инструкциите на производителя за начина и последователността на монтажните работи.
За улеснение на работата на монтажника, в комплекта на сифона, е приложен шаблон, който указва мястото за фиксиране към пода.