Баня Нежно вдъхновение - плочки, обзавеждане, лира, огледало, параван

Мисия Моят Дом разкрива пред вас Нежното вдъхновение на добре проектираната и модерна баня. Отдайте се на удоволствието от пълния контрол в душзоната на банята. Многообразието в използваните материали и най-новите технологии ще направят вашата баня - вашата гордост. В банята си дават среща най-новите продукти и технологии за осигуряване на максилен комфорт, красота и хигиена. Възползвайте се от иновативни решения, които правят ремонта по-бърз и по-лесен.Планиране на банята

Планиране на банята

Когато ремонтът на банята е вече неизбежен, не бързайте да започвате преди да имате ясна представа как бихте искали да изглежда новата ви баня.

Отделете време за планиране на всеки сантиметър. Разположението на оборудването има своя логика и правила. Колкото и малко да е помещението, достъпът до отделните зони трябва да е лесен, а използването им безпроблемно.

Едва след като имате подробен план на помещението се отдайте на избора на плочки – цветове, размери, повърхности.
Всеки има различни предпочитания за цвета на плочките в банята, но както във всяко помещение в дома, така и в банята има модни тенденции както при оборудването, така и при цветовете.

Съчетаване на камък и дърво, тези основни материали в природата, които са в основата на всеки строеж още от древността, намират своята нова изява и в банята.
Естествени цветове и декори, които внасят спокойствие и същевременно звучат толкова модерно.

Всяка баня си има своите конкретни особености и затова използването на правилните материали при осъществяването на конкретните ремонтни дейности е от същесвено значение за крайния резултат от вашите усилия.
Затова не очаквайте някой друг да вземе правилното решение вместо вас. Бъдете информирани и не правете компромиси, които най-често костват допълнителни нерви и средства.

Продължаваме с ремонта на банята

Продължаваме с ремонта на банята

Днес ще завършим и последния ремонт от поредицата Мисия Баня.
Вече сме монтирали вградената структура за конзолната тоалетна чиния и вградените устройства за термосмесителя в душзоната и питата. Всичко това е скрито зад предстенна обшивка и специално изграден куфар.
На пода монтирахме подово отопление и прокарахме тръбите за  лирата.

Направихме и подова замазка с готова циментова смес, подходяща за полагане над подово отопление. Наличието на подово отопление, в което и да е помещение, изисква работа с материали, които благодарение на подобрение си състав, биха могли да поемат температурните разширения и свивания по време на експлоатацията на такъв вид отопление.
След това монтирахме и точковия сифон в душзоната.
Сега ни предстои лепенето на плочките.

Хидроизолиране на банята

Хидроизолиране на банята

Но преди това трябва да хидроизолираме. Тази операция е изключително важен етап от цялостното полагане на керамични покрития в банята и за да се осигури по-добро сцепление, основата се грундира с подходящ грунд преди нанасянето на хидроизолационното покритие.

Избор на плочки за банята

Избор на плочки за банята

За тази баня, която нарекохме Нежно вдъхновение, сме избрали плочки в светли тонове.
Акцентите са флорални мотиви, които ще обособят зоната на мивката. Плочките образуват пано, което се състои от 4 декорни плочки.
След това ще продължим с нежната основна плочка, зад тоалетната чиния. Ще оставим дизайнерската тоалетна чиния да изпъкне със своя бял цвят без да внасяме допълнителни акценти.
Лирата пък ще монтираме в средата на една пано от основни плочки, ограничено с два фриза, които повтарят флоралните мотиви от декорните плочки.

За душ зоната сме избрали декор от същата серия с редуващи се геометрични фигури, с перлен ефект.
Ще завършим с светлите основни плочки.
За пода гранитогресът е с размер 33х33, със същия нежен цвят, като плочките за стените.
Ще редим диагонално, за да можем да направим правилен наклон към сифона.

Така с използването на разнообразието от възможности, предлагани от избраната серия плочки, банята ще бъде като нежно цвете, без натрапчиви акценти, плавно редуващи се основни, декорни плочки и фризове, които да подчертаят модерното оборудване, което със своите квадратни форми ще допринесе за модерния и съвременен вид на банята.

Лепене на плочки в банята

Лепене на плочки в банята

Традиционно лепенe на плочките започваме с разбъркване на точното лепило, подходящо за конкретната ситуация.
Всичко трябва да е точно – и количеството вода, и количеството материал и разбъркването.

Монтаж на обзавеждането за баня

Монтаж на обзавеждането за баня

Плочките са готови и можем да преминем към монтажите на оборудването.
Тоалетната чиния е със срито присъединяване и затова първо се монтират крепежните елементи за това присъединяване към керамичната чиния.
След това и конусовидните крепежи към шпилките. Тези конусовидни крепежи улесняват прилепването на чинията към стената при затягането на крепежите за скритото присъединяване.