Как да обзаведем банята

Моноблок или вградено казанче, как да отделим душ кабина с корито, какъв смесител да изберем за мивката.Банята е най-малкото помещение в дома, но съчетава няколко функции за поддържане на нашата ежедневна хигиена. Грижата за нашата хигиена в банята трябва да върви ръка за ръка с грижата за хигиената на самата баня. Днес тя се осигурява от високото качество на материалите, добрата обтекаемост и идеална гладкост на повърхностите, съчетани с последните иновации, внедрени при производството на оборудване за банята. Освен чистотa, банята трябва да осигури максимален конфорт при ползването на всяка една от зоните - сутрешен тоалет, миене на зъби, душ, миене на ръце, измиване на различни принадлежности и предмети. Днес ще обобщим различните варианти при обзавеждането на всяка една от тях, всеки със своите плюсове и минуси.Обзавеждане на банята

Обзавеждане на банята

Компаниите, производители на оборудване за банята, развиват своите продукти, като се стремят да отговорят на повишаващите се изисквания към това помещение.
Когато избирате оборудване за вашата баня не е необходимо да знаете подробно техническите параметри на продуктите, но познаването на основни характеристики ще ви даде гаранция, че знаете какво искате да купите и какво ще ползвате.

И ако ве сте изправени пред избор на оборудване за вашата баня, можете да направите списък с важните за вас характеристики и да изисквате да ви предложат точно това, което търсите. Иновациите в света на санитарното оборудване за баня вече са доста напреднали и компромисът поради незнание не си струва – бъдете информирани и взискателни!

Моноблок или вграденa структура

Моноблок или вграденa структура

Да започнем от ВЦ зоната.
1.Тук решението, което трябва да се вземе е за избор между моноблок и конзолна тоалетна чиния с вградена структура.
2.Моноблокът, състоящ се от две части – тоалетна чиния и казанче, все още намира своите привърженици.
3.Но изчистената визия и възможността за идеална хигиена е на страната на вградената структура с конзолна чиния.

Иновациите в банята ви дават възможност да пестите ресурси и осигуряват безупречна хигиена. Добавянето на конзолното биде в банята е стандарт за тези, които държат на добрата хигиена, но същевременно придава по-луксозен вид на помещението.

Ваш е изборът – стояща тоалетна чиния или вградена структура с конзолно окачване.
И за двете решения има разработени компактни модели, които пестят място и напълно отговарящи на съвременните изисквания за пестене на ресурси и поддържане на идеалната хигиена в банята.

Душ зона

Душ зона

След ВЦ зоната ще оттелим внимание за различните варианти за оборудване на душзоната.
Ъглите в банята са най-подходящи за разполагане на душзоната. Това е почти задължително и единствено разположение за душа. Размер под 90х90 см е вече компромис и няма да осигурява удобно ежедневно ползване.

Мивка

Мивка

Зоната на мивката включва няколко неразривно свързани елемента – мивка, смесител и шкаф.
Добре е да имате достатъчно пространсво за съхранение в банята. Можете да избирате различни материали за шкафовете в банята. Когато зоната на душа е отделена с параван и няма пряко мокрене, шкафовете могат да бъдат изработени и от МДФ.

Плочки за баня

Плочки за баня

Какъвто и интериорен стил да сте избрали за вашата баня, сред разнообразието от модели, можете да откриете керамични плочки и гранитогрес, които ще се впишат безупречно в декора на дома Ви, като в същото време ще внесат удобство и дълготрайна употреба на покритията.

Предизвикателството е да избереш това покритие, което най-добре пасва на твоя начин на живот и мислене.
С помощта на водещите технологии в керамичната индустрия, като дигитален печат, водно и диамантено рязане, тройно изпичане с платина, всяка баня  може да стане уникална и неповторима.
Разнообразието във всички размери, цветове, дизайни, повърхности и декоративни елементи, дава възможност на всеки да остави своя почерк в банята и да се наслади на релаксиращите моменти в нея.

За банята освен дизайна е важен и начинът по който я използвате. Пестете ресурсите чрез иновативните технологии. Водещите производители в индустрията внедряват своите разработки и осигуряват различни начини за пестене на най-ценния ресурс - водата. От вградените ограничители в смесителите и душпитата до иновациите при тоалетните чинии.
Гледайте предаването Мисия Моят Дом, за да се разберете за най-новите материали и технологги, които могат да направят вашата баня - вашата гордост.