Борба с мухъл и реновиране на фасадата, защита от графити

Ако фасадата на вашия дом е остаряла, покрита с мухъл или замърсена лесно можете да върнете нейния първоначален блясък. Вижте как да защите новата мазилка от талантливите графити майстори.Реновиране на фасада нападната от мухъл

Реновиране на фасада нападната от мухъл

За защита на външната зидария отдавна се използва и мазилка. Често обаче, особено във райони с повишена влажност – планински и крайморски, се наблюдава покриването на мазилката или части от нея с микроорганизми – най-често мухъл и плесен, които малко по-малко завладяват повърхността  и мазилката става грозна и на петна.

А понякога мухъл се развива в ъглите, ръбовете или края на стената, където тя е била изложена на влиянието на водата – капчук или повреден улук.

Премахване на мухъл

Премахване на мухъл

Системния подход е важен в борбата срещу мухъла и ще предотврати неговото повторно появане.
След повърхностното третиране на мухъла ще нанесем слой, който прониква дълбоко в обработваната повърхност.
Влизайки надълбоко в структурата на мазилката препаратът достига и до по-дълбоко разположените корени на мухъла и ги унищожава.

Грунд с нано технология

Грунд с нано технология

С лед като изсъхне нанесеният слой основата се подготвя за боядисване.
Първо е грундът.  Той е на водна основа и преди нанасяне се разрежда в определена пропорция с чиста вода 2 части вода/една част грунд.

Нанотехнологиите намират приложение във все повече области от нашия живот. Материалите, разработени на основата на наночастици, със свои уникални характеристики, произлизащи от микроскопичните размери на съставните им части, се о след изсъхване на първата ръка се нанася и втора.наричат наноматериали.

Боядисване със специално боя против мухъл

Боядисване със специално боя против мухъл

Преди нанасяне, разредената боя се разбърква добре, за да хомогенизира напълно разтвора.
При външно приложение, се нанася  с дългокосмест валяк за максимално проникване на боята в порите на мазилката. Колкото и дребна да е структурата ѝ, ако боята се нанася с късокосместо мече, тя ще покрие само част от повърхността на зърната на мазилката и няма да проникне между тях.

Защита от графити

Защита от графити

Много често прясно реновораните фасади на блокове, кооперации и къщи, осъмват нарисувани от незнайни творци с уникални произведения.
Има ли начин да се защити фасадата от тези творци? Тях никой не може да ги спре, но преди да бъдат използвани като платна на художници, стените могат да бъдат обработени така, че след това, само измиване с топла струя вода, фасадата да стане като нова.