Остраняване на мухъл и упорити петна от вътрешни стени

Как можете да обработите стената отвътре срещу мухъла, развил се в стената, защото той не е само на повърхността. Корени на мухъла са дълбоко в мазилката и за да се премахне е необходимо използването на системен подход – т.е. няколко продукта, които действат заедно и не позволяват на мухъла да се появи отново.Причини за появата на мухъл

Причини за появата на мухъл

Често причина за появата на мухъл е и постоянен теч от другата страна на стената – не добре хидроизолирана тераса или баня  на съсед.
Пораженията са не само по стената, но по пода. Настилката от естесвен паркет, подложена на продължителното въздействие на влагата се деформираа паркетините изгниват.
Всяка работа е излишна ако не се отстрани причината за появата на влагата, която създава благоприятната среда за развитие на вредните микроорганизми.

Третиране на мухъла с препарат

Третиране на мухъла с препарат

Първо засегнатият участък се напръсква с препарат на хлорна основа. Хлорът е химичен елемент, който при нормални условия е под формата на газ.

Отстраняване на мухъла в дълбочина

Отстраняване на мухъла в дълбочина

Системния подход е важен в борбата срещу вредните микроорганизми и ще предотврати неговото повторно появане.
След повърхностното третиране на мухъла ще нанесем слой, който прониква дълбоко в обработваната повърхност.

Грундиране

Грундиране

За да се заздрави основата и да се уеднакви попиваемостта ѝ, тя се грундира с подходящ грунд.
Материалите, разработени на основата на наночастици, със свои уникални характеристики, произлизащи от микроскопичните размери на съставните им части, намират приложение във все повече области от нашия живот.
Наноимпрегнаторът прониква дълбоко в структурата на основата. Той предпазва боята от потъмняване.

Боядисване с антибактериална боя

Боядисване с антибактериална боя

След като наноимпрегнаторът изсъхне, за около 2 часа, върху основата се нанася и боята.
Боята е оцветена по каталог. А една малка доза от третата съставка от системата за борба с мухъла във вътрешни помещения, ще предпази стената от развитие на плесени.